• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Gülebak: "Köprülü Kavşak Projesi hayata geçirilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Beraberindeki heyetle birlikte Akçakale yolunda bulunan kavşak ve çevre yolunda incelemelerde bulunan HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Osman Gülebak, hem şehir içinde kalan çevre yolunda hem de kavşakta acilen gerekli çalışmaların başlatılması gerektiğini ifade etti.

Kavşağın her tarafında trafik ışığının olduğunu; ama hiçbirinin çalışmadığını ifade eden Gülebak, "Köprülü Kavşak Projesi"  için verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi.

HÜDA PAR olarak kara yolunda sorun düzelene kadar işin takipçisi olacaklarını vurgulayan Gülebak, yetkilileri göreve davet etti.

 “Kavşağın birçok yere bağlanmasından dolayı trafik akışı duruyor “

Kavşakta yaşanan mağduriyetleri defalarca dile getirmelerine rağmen sorunun çözüme kavuşmadığını belirten Gülebak, " Yine Akçakale yolunda bulunan kavşaktayız. Bu kavşakta yaşanan mağduriyetleri defalarca dile getirmemize rağmen maalesef herhangi bir adım atılmadı. Bu kavşak halen olduğu gibi duruyor. Bu kavşak; özellikle Akçakale’yi Urfa’ya bağlayan yolun üzerinde yer alıyor. Akçakale ilçesi Suriye sınırı kapısına yakın olmasından dolayı çok sayıda büyük araç geliyor. Bununla birlikte Harran gibi insanların yoğun olarak gittiği yere gidiyor. Gaziantep’ten gelen çevre yolu bu kavşağa; daha sonra da Mardin’e bağlanıyor. Kavşağın birçok yere bağlanmasından dolayı trafik akışı duruyor. Kamyon, tır ve araçlar bu kavşakta ciddi bir yoğunluk oluşturuyor. Bu kavşağı; maalesef uzun bir süredir dile getirmemize rağmen yetkililer herhangi bir adım atmış değiller." dedi.

“Kavşak o kadar dar ki tırlar dönemiyor”

Kavşağın düzgün olmamasından dolayı ciddi kazalar yaşandığını ifade eden Gülebak, "Kavşakta akşama doğru veya yağmurlu günlerde ciddi bir trafik yoğunluk oluşuyor. Kavşak adeta kilitleniyor. Uzun tırlar dönüş yapamıyor. Kavşak o kadar dar ki tırlar dönemiyor. Bu yüzden araçlar, tırın altında kalma tehlikesi yaşıyor. Bu kavşakta ciddi kazalar meydana geldi. Bu kavşak yüzünden insanlarımızın ölmesini ve zarara uğramalarını istemiyoruz. Bir an önce 'köprülü kavşak' sözünün yerine getirilmesini istiyoruz. Yetkililer, bu kavşak için 'Köprülü Kavşak Projesi' hazırladıklarını kamuoyuna deklare etti. Aylarca zaman geçmesine rağmen kavşak için herhangi bir adım atılmadı. Kavşağın yakınlarında siyah taş yığınları var; başka da faaliyet yapılmamış." diye konuştu.

“Bu yolun ‘çevre yolu’ olup olmadığı tartışılmalı”

Yolun "çevre yolu" olma konumunu kaybettiğini dile getiren Gülebak, "Buradan siyasilere çağrı yapıyoruz. Bu yolun 'çevre yolu' olup olmadığı tartışılmalı. Yapılan TOKİ evleri ile birlikte mahalle bu bölgeye dayanmış. Bu yol, çevre yolu olma konumunu kaybetmiştir. Adeta şehrin içine girmiş. Az ileride İkice Köyü var. Köyün beraberinde onlarca köye bağlanan bir yol var. Belediye orayı defalarca kapatmasına rağmen halk tekrar açıp köylere gitmek zorunda kalıyor. Yol, onlarca köyü birbirine bağladığından dolayı halk yolu açmak zorunda kalıyor. O tarafa acilen kavşak yapılmalı. O yoldan insanlar geçiyor. Işıkların ve kavşağın olmaması birçok tehlikeyi beraberinde getiriyor." şeklinde konuştu.

“Eyyübiye’de ‘Köprülü Kavşak Projesi’ hayata geçirilsin”

HÜDA PAR olarak yollar düzeltilene kadar işin takipçisi olacaklarını kaydeden Gülebak, "Halka hizmet yapılması ve sorunların giderilmesi için kaç insanımızın daha ölmesi lazım, kaç kişinin daha trafik kazası geçirmesi gerekiyor? Buradan Eyyübiye Belediyesine ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine çağrı yapıyoruz. HÜDA PAR olarak burada halkımızın adına çağrı yapıyoruz. Bir an önce Eyyübiye'de 'Köprülü Kavşak Projesi' hayata geçirilsin. Eyyübiye'nin kötü olmayan görüntüsü bir an önce ortadan kaldırılsın. Buradaki trafik ışıkları çalışmıyor. Kavşağın her tarafında ışık var; ama hiçbiri faaliyette değil. Hangi sürücü güçlüyse yoldan geçiyor. Kavşak çöplük içerisindedir. Çevre düzenlemesi yapılmamış. Eyyübiye bunu hak etmiyor. Burası uluslararası bir kavşak noktasıdır. Bir an önce yetkililer el atmalı. HÜDA PAR olarak yollar düzeltilene kadar bu işin takipçisi olacağız. Bu sorunu gündeme getirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)








Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir