• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
STK`lardan Mevlit etkinliğine katılım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğünün 28 Nisan Pazar günü Kale miting alanında düzenleyeceği "Peygamberi Anlama" etkinliğine Van`da faaliyet gösteren Mazlum-der, Gökkuşağı Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Diyanet-Sen ve Umut Işığı Derneği destek verdi.

Van`da faaliyet yürüten Müslümanların tek vücut olarak etkinliğe katılması gerektiğini söyleyen STK`lar, İslam düşmanlarına verilecek en güzel cevabın Müslümanların birlik içinde olduklarını göstermek olduğuna vurgu yaptı.

"Bütün STK`ların katılım göstermesi gerekir"
Bu tür etkinliklerin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Mazlum-Der Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çakıl, "Bütün Müslümanların Peygamberi ve önderi olan Resulullah`ın (s.a.v) anıldığı bir günde, Müslümanların o günün önemine daha çok farkına vararak, o coşkuyu o anı yaşamaları gerekir. Mazlum-Der olarak, buradan tüm STK`ları davet ediyoruz. Bu tür etkinliklerin Türkiye ve dünyadaki diğer Müslümanların da bir araya gelişine vesile olmasını Allah`tan diliyorum. Köyden kente kadar halk çoluk çocuğuyla beraber erkenden abdestlerini alıp etkinlik öncesi orada topluca bir namaz kılsınlar. Komşularına bu noktada davette bulunmaları temennimiz ve isteğimizdir" dedi.

"Olumsuz propagandalara rağmen halkın İslam`a olan bağlılığı daha da artmıştır"
Düzenlenen etkinliklere halkın yoğun bir teveccüh gösterdiğini aktaran Gökkuşağı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Çelen ise, "Halkın gösterdiği teveccüh, İslami değerlerin şu ana kadar olumsuz propagandalara, halkın İslam`dan, dinden uzaklaştırılmak istenmesine rağmen halkın ne kadar dini değerlere önem verdiğini, İslam`a ne kadar bağlı olduğunu açık ve seçik bir şekilde ortaya koymaktadır. Bunun için halkın büyük bir teveccüh göstereceğine inanıyorum; göstermeleri de gerekiyor. Bu tür programlarla peygamberi anmak güzeldir. Kanaatimce en güzeli, en uygunu Peygamberi anlamaktır, Peygamberi yaşamaktır. Peygamberin sünneti seniyyesini sahih bir bilgi çerçevesinde anlamak ve bunu hayatına aktarmaktır. Eğer Peygamberi bu şekilde örnek alıyorsak, Peygamberi aslında o zaman anlamış ve o zaman yaşamış oluruz" ifadelerini kullandı.


"O`na (s.a.v) gösterdiğimiz sevgi ve saygıyı Kutlu Doğum programlarında göstermeliyiz"
Mevlit etkinliğini STK olarak kendilerinin de desteklediklerini belirten Anadolu Gençlik Derneği Van Şube Üyesi Abdulkadir Aydın, "6 ay önce kadar batı dünyasında O`na karşı sanat kisvesi altında hakaret etmişti. Bir deli bir sokaktan geçtiği zaman onun sözü bizim üzerimizde hiçbir etkisi yoktur. Ama ne zaman ki ailemize, sevdiklerimize sövdüğü zaman can damarımıza dokunmuş olur. Bu nedenle O`na yapılan hakaretler için kimse bizden sağduyulu olmamızı beklemesin. O`na gösterdiğimiz sevgi ve saygıyı bu gibi Kutlu Doğum programlarında farlı platformlarda göstermeye çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

"Peygamberin anıldığı her şey güzeldir"
Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Diyanet Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas da, "Peygamberin anıldığı yerlere insanımızın katılmasını talep ediyoruz. Neticede Efendimiz (s.a.v) anılıyor. İl Müftülüğü olarak yaklaşık 2 bin üzerinde etkinlik yapıldı. Halkımız büyük bir ilgi gösterdi. Peygamber Sevdalıları Platformu da böyle bir etkinlik düzenliyor. Tabi ki halkımızın katılmasını bekliyoruz. Peygamberin anıldığı her şey güzeldir. Düzenlenen program, Peygamber âşıklarının bir araya geldiği bir program, inşallah güzel olacak. Gün geçtikçe daha güzel olacak. Daha önceleri kutlu doğum bir haftada veya birkaç gün içeriksinde bitebiliyordu. Artık neredeyse aylara yayılacak. Bu tür programları yapanları destekliyoruz. Ayrıca platforma güzel bir isim konulmuş: Peygamber Sevdalıları. Hangimiz Peygamber sevdalısı değiliz ki? Herkesi içine alan güzel bir terim kullanılmış. Bütün Müslümanlar Peygamber sevdalısıdır. Dolayısıyla herhangi bir görüş ve siyasi düşünceden arınarak bütün herkesin katılması lazım. Neticede biz İl Müftülüğü olarak yaptık. Büyük bir katılım oldu. Aynı katılımın orada da olmasını bekliyoruz" dedi.

"Müslümanlar tek vücut halinde olmalı"
Umut Işığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Eren ise, "Müslümanların oradaki aynı dava uğruna birleşmelerini istiyoruz. Dolayısıyla amaç bir, dava bir. İnşallah vahdet için de Peygamber Efendimizin (s.a.v) bugünlerde anılmasını, birliğe vesile olmasını yüce Allah`tan temenni ediyorum. Herkesin katılmasını istiyoruz. Müslümanların orada tek yumruk tek vücut olması, bütün Müslümanlar açısından hem moral verici hem de bölgemiz için inşallah hayırlı olacağını düşünüyoruz. Bu tür etkinlikler, İslam düşmanlarının Müslümanların gücünü görmesi açısından önemlidir, ama İslam düşmanlarının bile bu etkinliklerden etkilenip, hidayetlerine vesile olmasını diliyoruz. Bu tür etkinlikler, Müslümanların yalnız olmadıklarını, bir güç olduklarını aynı zamanda bu tür etkinliklerle birleştirici olduklarını göstermek açısından bizim için çok önemlidir" ifadelerini kullandı. (Fırat Arslan-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir