• DOLAR 32.389
  • EURO 35.434
  • ALTIN 2324.336
  • ...
`AK Parti`ye Oy Verenler Muaviye`ye Oy Verdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz. Ali ile Hz. Muaviye`yi, AK Parti ve HAS Parti üzerinden kıyaslamaya kalkışan Özkan, Ehl-i Sünnet dünyasının çirkin söz söylemekten özenle kalkıştığı Hz Muaviye`yi hakir görme edepsizliği gösterdi. AK Parti üzerinden Hz Muaviye`ye saldıran Özkan, mesajında, "hani ikisi de haklıydı?" diyerek de aklı sıra ironi yaptı.

YENİ GÖREVE GELDİ

TRT Arapça Kanal Koordinatörü Sefer Turan’ın görevinden ayrılıp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ortadoğu danışmanı” olmasından sonra yeni koordinatör Şakir Özbek’in ilk icraatı İslam Özkan’ı haber müdürü yapmak olmuştu.

Kanalın yeni haber müdürü İslam Özkan, haber müdürü olduğu gün olan 8 Haziran 2011 tarihinden bu yana eski koordinatör Sefer Turan, AK Parti, Başbakan ve Ahmet Davudoğlu hakkında twitterda yazdığı cümlelerle “enteresan” bir profil sergiliyor.

Sefer Turan’ın Tarık El Beşri hakkında Yeni Şafak Gazetesi’ne yazdığı makaleyi “makale değil dalkavukluk belgesi, Ahmet Davudoğlu’na yağ döktürmüş” cümlesiyle değerlendiren Özkan’ın, Sefer Turan’ın Başbakan’ın “Ortadoğu danışmanı” olmasına tepkisi de ilginç: “Kanalın başında kalsaydı daha iyiydi sanki, başbakana danışman oldu, kalkıp Araplarla aramızda savaş çıkarmasın, maazallah.”

KILIÇDAROĞLU İLE DALGA GEÇTİ

Seçim günü attığı twitlerle de “bu nasıl haber müdürü” dedirten Özkan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bakın ne yazmış: “Flash, flash, flash! Alınan bilgilere göre Kemal Kılıçdaroğlu sonunda oy kullanmayı başarabilmiş.”

HAS PARTİ`YE OY VERENLER....

Özkan, seçim gecesi AK Parti’ye oy verenleri de Muaviye’ye oy vermekle suçlayıp “Bir arkadaşa şakayla karışık HAS Particiler Hz. Ali`ye AK Particiler Muaviye`ye vermiş oluyor dedim, bozuldu, hani ikisi de haklıydı? :)” cümlesini twitlemiş.

VAHHABİ İDDİASI

Sefer Turan’ın kanal koordinatörlüğünden ayrılmasının ardından yeni koordinatör Şakir Özbek’in “tam yetkili danışman” olarak atadığı Zahid Gül’ün Türkiye’nin önde gelen “vahhabi-selefi” isimlerinden biri olduğu iddiası da TRT Arapça Kanalı ile ilgili olarak kafaları karıştıran bir başka gelişme. Kanalın kurulduğu günden bu yana sergilediği “makul” haber dilinin yerini “agresif ve Arap bölgesindeki gelişmeler karşısında taraf” olmaya bırakması da bir başka sorun. Şimdiden Dışişleri Bakanlığı’na pek çok Arap elçiliğinden gayr-i resmi şikayetler ulaşmış.

Şu ana kadar hükümetin dış politika yaklaşımlarına uygun bir yayın anlayışı benimseyen TRT Arapça’nın aynı duyarlılığı nasıl devam ettireceği sorusunun cevabı ise şüphesiz Arapça bilmeyen, yayıncılık tecrübesi olmayan Şakir Özbek’i “kanal koordinatörü” olarak tercih eden TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’de.

8sutun

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir