• DOLAR 32.328
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2300.783
  • ...
Güney Afrika'dan Türkiye'ye tahliye uçuşları tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'ye dönmek isteyen 41 kişi daha İstanbul'a getirildi.

Türkiye'nin Pretorya Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, THY'nin dünkü uçuşunun yeni bir karara kadar Güney Afrika'dan Türkiye'ye son uçuş olacağı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"27 Kasım 2021 Cumartesi gününden itibaren Güney Afrika Cumhuriyeti'nden ülkemize tüm uçuşlar (ambulans, özel ve kargo uçuşları hariç) yeni bir karar alınıncaya kadar durdurulmuştur. Yarınki THY uçuşu yeni bir karara kadar Güney Afrika'dan Türkiye'ye son uçuş olacaktır.

Son 14 günde Güney Afrika Cumhuriyeti'nde bulunduğu anlaşılan kişilerden ülkemize girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı istenecek, bu kişiler, aşılı olma ya da son 180 günde hastalığı geçirme durumuna bakılmaksızın ücretlerini kendileri karşılamak kaydıyla Valiliklerce belirlenecek mekânlarda 14 gün süreyle karantinaya alınacaktır.

Bu şekilde karantinaya alınan kişilere 10. günün sonunda yaptırılacak PCR testinde negatif sonuç alınmasıyla karantina sonlandırılabilecektir.

PCR test sonucunun pozitif çıkması halinde ise Sağlık Bakanlığı Rehberleri doğrultusunda kişiler izolasyona alınacak ve 14. gününün sonunda yapılacak PCR test sonucunun negatif çıkması durumunda izolasyon tedbiri sonlandırılacaktır." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir