• DOLAR 32.532
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.118
  • ...
Bakan Şahinden Kamer Gençe Dava
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Meclis’te kendisine “Atatürk bu Cumhuriyeti kurmasaydı siz hangi devletin vatandaşıydınız? Hangi tarikat mensubu kitlenin bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz?” diye soran CHP’li Kamer Genç hakkında tazminat davası açtı.

Hürriyet Gazetesi`nden Rıza Özel`in haberine göre Genç’in şahsına hakaret ettiğini savunarak 100 bin lira tazminat talebinde bulunan Şahin, kazanması durumunda mahkemenin takdir ettiği miktarı çocuk ve yaşlılar için hazırlanacak projelerde kullanacağını açıkladı. Şahin, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, TBMM Genel Kurulu’nda kendisine yönelik sözlerine ilişkin, şunları söyledi:

SEVİYESİZ, YÜREKSİZ

“Ben onu milletvekili olarak da kabul etmiyorum. Bir kadına, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na, seçilmiş bir kadına, bir Anadolu kadınına bunu söylemesi, onun ne kadar seviyesiz ve ahlaksız olduğunu gösteriyor. Meclisteki partiler hemen bir araya geldi ve özür diledi. Kınama cezası verildi. Kendi de böyle bir tepki beklemediği için de korkusundan, yüreksizliğinden ve cesaretsizliğinden o salona yeniden giremedi.”

NELER OLMUŞTU?

TBMM Genel Kurulu’nda Kamer Genç, Fatma Şahin’in 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle belgesel hazırladığını, önsözünde zaferin çok kıymetli komutanlar tarafından kazanıldığının yazıldığını belirterek, “Ama Atatürk kelimesini ağzına almıyor. Atatürk kelimesini anmak, sizi çok mu rahatsız ediyor? Acaba bu Cumhuriyet’i kurmasaydı, siz hangi devletin vatandaşıydınız, o makamda oturacak mıydınız? Otursaydınız hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz? Atatürk’ün getirdiği nimetleri inkar etmeyin” demişti. Şahin ise “Atatürkçülüğü sözde yapmıyoruz, ülkenin çağdaşlaşmasında, medeniyetleşmesinde gövdemizi koyuyoruz. O yüzden haddinizi bilin, ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan birine kaç eşli olabileceğini soracak kadar hadsiz ve terbiyesizsiniz. Herkes haddini bilecek” diye tepki göstermişti. Genç’e, Bakan Fatma Şahin’e yönelik sözleri nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nda kınama cezası verilmişti.

Şikâyet ediyoruz

AK Partili kadın miletvekilleri, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatrma Şahin’e sözlerini düzenledikleri basın toplantısı ile kınadı. AK Partili Kadın vekiller, “Hiç bir kutsalı olmayan bu kişiyi, tüm kamuoyu, özellikle kadın sivil toplum kuruluşlarına şikayet ediyor ve kınıyoruz” diyerek tepki gösterdi. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül’ün ortak açıklamayı dile getirdiği meclisteki basın toplantısına 19 kadın milletvekili katıldı. Gönül, “Tarih boyunca kadınlarımız başta Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, Hayme Ana, Nene Hatun ve adlarını şu an anamayacağımız tüm kadınlarımız, ülkenin birlik ve bütünlüğü için cansiparane çalışmışlardır. Bugün biz seçilen milletvekilleri olarak aynı yolda, aynı ülküde yürüyoruz. TBMM’de kadın Meclis Başkanvekilinin yönettiği, kadın grup başkanvekillerinin yer aldığı, bir kadın bakanın bulunduğu görüşme sırasında CHP’li Genç, akıl, mantık, ahlak ve izan almayan bir soru sordu. Kendisini kadın sivil toplum örgütlerine, tüm sivil toplum örgütlerine şikayet ediyoruz. Kınıyoruz” açıklaması yaptı.   

Hürriyet

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir