• DOLAR 32.581
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2426.871
  • ...
Tarihte bugün: 27 Kasım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1919: Birinci Dünya Savaşı’na Almanya ve Osmanlı saflarında katılan Bulgaristan, alınan yenilginin ardından Müttefikler ile barış anlaşması imzaladı.

1943: Seyyid Abdulhakim Arvâsî vefat etti. Son asırda yetişen, zahir ve batın ilimlerinde ve dört mezhebin fıkıh bilgilerinde yetişmiş ve ruhaniyat ilminin mütehassısı bir âlimdir. Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’e kadar giden silsile-i âliyyenin otuz dördüncüsüdür. Babası Seyyid Mustafa Efendidir. 1865 yılında Van’ın Başkale kazasında doğmuş 1943’de Ankara’da vefat etmiştir.

1950: Kore’de, çok kanlı çarpışmaların yaşandığı ve günlerce süren Kunuri Savaşı başladı. ABD’nin menfaatleri uğruna Kore Savaşı’na sürüklenen Türkiye Tugayı, Kunuri çatışmalarında Kore kuvvetlerinin geceli gündüzlü üç günlük ağır taarruzuna rağmen, bulunduğu hattan çekilmedi ve Müttefik 8’inci Ordu’un geri çekilebilmesini sağladı.

1967: Türkiye-Yunanistan arasındaki Kıbrıs anlaşmazlığı tırmanmaya devam ediyor. ABD Başkanı Johnson ile (Cansın’ın) Kıbrıs Özel Temsilcisi Cyrus Vance (Sayrus Vans), üçüncü kez Ankara‘ya gelerek Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil ile görüştükten sonra Türkiye‘nin yeni önerilerini götürdü. Yunan cuntasından kesin cevabını vermesi istendi.

1976: CHP, Sosyalist Enternasyonal’e üye olacağını açıkladı. Komünizmin dünya çapındaki organizasyonu olan Sosyalist Enternasyonal’e üye olan CHP, halen bu kuruluşla ilişkili çalışmaktadır. Ancak 2000’li yıllarda bu kuruluşun CHP’yi yeterince sosyalist görmediği, Ak Parti’yi CHP’ye nazaran daha sosyalist gördüğü, basına yansımıştı.

1981: Ankara‘da 901 öğretim üyesi Yüksek Öğretim Kanunu’na karşı çıktı. Bu karşı çıkışlar Cunta Yönetimi’nin, üniversiteleri ideolojik karakollar tarzında dizayn etmesine engel olmamış; aksine protestocu öğretim üyelerinden birçoğu çeşitli şekillerde cezalandırılmıştı.

2002: BM silah denetçileri, dört yıl aradan sonra Irak’ta yeniden denetimlerine başladılar.

2013: Mısır’da darbe karşıtı gösteri yaptıkları için gözaltına alınan “Sabah 7 Hareketi”ne mensup 21 genç kızdan 14’ü, 11’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. 7 genç kız ise yaşları 18’den küçük olması dolayısıyla ıslah evine gönderildi.

2014: Ege Üniversitesi’nde başörtülü öğrencileri okula almamakta ısrar eden ve hakkında işlem başlatılan Rennan Pekünlü, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir