• DOLAR 32.343
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2241.23
  • ...
20. Millî Eğitim Şûrası için ön hazırlıklar tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, milli eğitim sistemi için tavsiye kararları almak üzere 7 yıl aranın ardından 1-3 Aralık'ta gerçekleştirilecek 20. Millî Eğitim Şûrası'na geniş bir katılımın olması amacıyla 5 farklı mecrada yürüttükleri ön hazırlık çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi.

Bakan Özer'in başkanlığında geniş bir katılımla düzenlenecek şûrada, ana tema "eğitimde fırsat eşitliği" olacak. Şûrada, "temel eğitimde fırsat eşitliği", "mesleki eğitimin iyileştirilmesi" ve "öğretmenlerin mesleki gelişimi" olmak üzere üç ana konuda özel ihtisas komisyonu kurulacak. 

Şûra hazırlık sürecinde, özel ihtisas komisyonları ile okul öncesi eğitimden üniversite giriş sistemine kadar muhtelif konulara ilişkin çalışma grupları oluşturuldu. Şûranın temsiliyetini artırmak için tüm illerden katılımcılar seçildi ve yapılan 26 farklı bölgesel toplantı sonrası raporlar hazırlandı. Şûra kapsamında oluşturulan özel ihtisas komisyonu raporları, şûra üyelerine önceden gönderildi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve üyeleri, milli eğitim bakan yardımcıları ve bakanlık merkez teşkilatı birim amirlerinin tabii üyeler olarak katılacağı şuraya, bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ile yurt içi ve yurt dışından meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, basın ve yayın kuruluşları, öğrenci ve veli temsilcileri ile eğitim alanında şura konularıyla ilgili çalışmalarıyla tanınmış uzmanlar da davet edildi.

Şura hazırlıkları 5 farklı mecrada yürütüldü

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şûraya ilişkin yaptığı açıklamada, 7 yıl aradan sonra Millî Eğitim Şûrası'nın toplanacak olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

"Geniş bir katılımın olması amacıyla 5 farklı mecrada şûra ön hazırlık çalışmaları yürüttük" diyen Özer, şûra gündemini, "eğitimde fırsat eşitliği" ana teması altında "temel eğitimde fırsat eşitliği", "mesleki eğitimin iyileştirilmesi" ve "öğretmenlerin mesleki gelişimi" olarak belirledikleri anımsattı.

Konuşmasının devamında Özer, şunları kaydetti: "Tüm Türkiye'ye açtığımız internet sitesine, 32 bin 643 görüş geldi. Şura için ikinci veri kaynağı olarak, ülke genelinde 26 bölgede 81 ili temsil edecek şekilde düzenlediğimiz hazırlık çalıştaylarımızı tamamladık. Bu çalıştaylar, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, öğrenci, öğretmen, veli ve bakanlık çalışanlarının aralarında bulunduğu geniş bir katılımla yürütüldü. Bu çalıştayların bölge raporları elimize ulaştı. Üçüncü olarak üniversitelerden akademisyenlerimizin şura raporlarını inceledik. Dördüncü olarak da Bakanlığımızın genel müdürlükler bünyesinde oluşturulan çalışma grupları ve son olarak sivil toplum kuruluşlarının şura ile ilgili raporları ile görüşleri tarafımıza iletildi."

Bakan Özer, şûra kararlarının, toplantıya katılan üyelerin oy çokluğuyla alınacağını ve kararların yayınlanacağını söyledi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir