• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
Muğla'da insan kaçakçılığı operasyonu: 27 kişi yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Jandarma Genel Komutanlığı ve Tayvan Kolluk teşkilatı ile uluslararası kolluk iş birliği kapsamında icra edilen operasyonlarda "İnsan Ticareti ve Uluslararası Siber Dolandırıcılık" yapan şebeke çökertildi.

Muğla Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti İli Mücadele Daire Başkanlığınca Tayvan Kolluk Teşkilatı ile yürütülen Uluslararası Kolluk İş Birliği faaliyeti kapsamında daha önce Slovenya, Hırvatistan, Makedonya ve Karadağ ülkelerinde faaliyet yürüten uluslararası suç şebekesinin Antalya ilinde faaliyetleri tespit edilmiştir. 26 Nisan 2021 tarihinde icra edilen operasyonda; 33 insan ticareti mağduru Tayvanlı kurtarılmış, 2'si Türk, 1'i Tayvan uyruklu toplam 3 insan taciri yakalanmıştır.

Açıklamanın devamında, "Uluslararası suç şebekesinin Muğla ilinde faaliyete devam eden unsurlarının tespiti üzerine; 25 Kasım 2021 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı, Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Tayvan Kolluk Teşkilatı temsilcilerinin katılımı ve Siber Suç Mücadele Daire Başkanlığı teknik desteği ile icra edilen müşterek operasyonda; 27 Tayvan uyruklu şüpheli şahıs, (5'i kadın, 22'si erkek) yakalanmış olup çok sayıda telefon, tablet, hazırkart, bilgisayar, 120 bin TL ve 10 bin Dolar nakit para ele geçirilmiştir." denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir