• DOLAR 32.548
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2436.705
  • ...
Ürdünlüler işgalci siyonist rejimle yapılan "enerji-su" mutabakatını protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Binlerce Ürdünlü, Cuma namazının ardından düzenledikleri protesto gösterilerinde Ürdün, işgalci siyonist rejim ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) 2022 yılında enerji ve su alanında ortak bir projenin fizibilite sürecine başlanması için "niyet beyanı" imzalamasına tepki gösterdi.

Başkent Amman'ın merkezinde düzenlenen protestolarda göstericiler, hükümetlerini işgalci rejim ile olan barış anlaşmasını iptal etmeye çağırdı ve herhangi bir normalleşmenin aşağılayıcı bir boyun eğme olduğunu söyledi.

Göstericiler, "Normalleşme ihanettir" gibi pankartlar taşıyarak "Utanç anlaşmasına hayır" diye slogan attılar.

İslami muhalefetin önde gelen isimlerinden Ali Abu Sukkar da "Bu anlaşma Ürdün'ü siyonist oluşuma tamamen bağlamayı amaçlıyor. Bu bir ticaret anlaşması değil, utanç verici ve aşağılayıcı bir normalleşme anlaşması." İfadeleriyle anlaşmaya tepki göstermişti.

Ürdün, işgal rejimi ve BAE geçen Pazartesi günü ABD iklim elçisi John Kerry'nin huzurunda anlaşmayı imzaladı.

Anlaşmaya göre, Ürdün'e Akdeniz'den 200 milyon metreküp su tedarik etmek için suyu tuzdan arındırma projesinin yanı sıra Ürdün'de bir BAE şirketi tarafından uygulanacak bir yenilenebilir enerji projesinin kurulması amaçlanıyor.

BAE, geçen yıl işgalci rejim ile ilişkileri normalleştiren ilk Körfez devleti olarak Filistin davasına ihanet etmişti. (İLKHA)

 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir