• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Ghebreyesus: Delta varyantıyla birlikte aşıların etkisi yüzde 40'a düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, 23 Kasım'da DSÖ merkezinde Coronavirus ile ilgili düzenlenen brifingde konuştu.

Geçen hafta global ölçekte rapor edilen Covid-19 vakalarının ve buna bağlantılı ölümlerin yüzde 60’ının Avrupa kıtasında meydana geldiğini belirten Ghebreyesus, vakaların artmasının sağlık sistemi ve tükenme noktasına gelen sağlık çalışanları üzerinde baş edilmesi zor bir baskıya neden olduğunu söyledi.

"Aşının hayat kurtardığı doğru ancak tam olarak hastalığın bulaşmasına engel olmuyor"

Birçok toplumda aşılanmanın insanlar üzerinde salgının sona erdiğine dair yanlış bir algı oluşturduğu konusunda endişelerinin olduğunu ifade eden Ghebreyesus, "Aşılanan insanların herhangi bir önlem almasına gerek olmadığı düşünülüyor. Aşının hayat kurtardığı doğru ancak tam olarak hastalığın bulaşmasına engel olmuyor." dedi.

Delta varyantıyla birlikte aşıların etkisi yüzde 40'a düştü

Ghebreyesus, "Elimizdeki verilere göre, delta varyantının ortaya çıkmasından önce aşılar hastalığın bulaşmasını yüzde 60 dolayında engelliyordu. Ancak bu varyantla birlikte bu oran yüzde 40’a düştü. Eğer aşı yaptırdıysanız, hastalığı daha ağır geçirme ya da ölme riskiniz oldukça azalıyor.  Fakat hâlâ hastalığa yakalanma veya hastalığı bulaştırma riskiniz devam eder." diye konuştu.

Ghebreyesus, bu nedenle aşılanan insanların maske takma, sosyal mesafe kurallarına uyma, kalabalık ortamlardan sakınma ve hijyene dikkat etme gibi önlemlere riayet etmesi gerektiğini vurguladı. (İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir