• DOLAR 32.541
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2493.639
  • ...
SON DAKİKA
Umut Kervanı'ndan Afganistan için acil yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

"Afganistan Acil Yardım Bekliyor" başlığı ile başlatılan kampanya ile, yardıma muhtaç olan 18 milyon insanın görmezden gelinmemesi gerektiği vurgulanarak herkesin elinden geldiğince yardım ulaştırması gerektiği vurgulandı.

 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), tarafından paylaşılan verilere göre Afganistan'da yaklaşık 14 milyon çocuğun yeterli beslenemediğini, bu durumun çocuklar için ciddi bir tehdide dönüştüğünü açıklanırken, yardım çalışmaları yürüten STK'ların verilerine göre ise milyonlarca insanın yardıma muhtaç olduğu ifade ediliyor.

Cengiz Kurtaran

Afganistan'da yaşanan insani krize karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini belirten Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, gıda, giyim, yakacak ve daha birçok alanda yaşam malzemesine ihtiyaç duyan Afganistan halkı için hayırseverlerin sahip oldukları imkânlarından bir kısmını kardeşleri için bağışlamaya davet etti.

"Yaşanan insani kriz için herkes harekete geçmeli"

Vakıf olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında yardım çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiklerini belirten Kurtaran, "Hem kendi ülkemizde hem de İslam coğrafyasında birçok ülkede yaşanan sıkıntılara kayıtsız kalmayarak nerede sorun ve sıkıntı varsa, yardıma ihtiyaç varsa, hayırseverlerimizin destekleriyle bu yaraları sarmaya gayret sarf edemiyoruz. Ancak son günlerde gündemde olan bir ülke var, Afganistan. Vakıf olarak Afganistan'a ulaşmaya çalışıyoruz. Ancak son günlerde orada bulunan kardeşlerimizin içinde bulunduğu sıkıntılı durumu biraz daha müşahede ettik. Orada bulunan STK'lar ve yetkili kişilerce birçok sorun ve sıkıntının olduğunu, bunun yanında insani bir dramın yaşandığını öğrendik. Biz de bugünden itibaren Afganistan'a acil yardım çağrısı yaparak, tüm hayırseverlerimizden Afganistan'daki kardeşlerimize yardım etmeye çağırıyoruz." dedi.

"Ekmeğimizi, sahip olduklarımız kardeşlerimizle paylaşma zamanı"

Ülkede yaşanan işsizlik ve iş bulunması halinde düşük ücretle çalışmak zorunda kaldıklarını hatırlatan Kurtaran, "Pandemi süreci, bütün dünyayı saran ekonomik koşulları göz önünde bulundurduğumuzda, Afganistan'da her geçen gün insani dramın daha da derinleşmesi söz konusu. Oradaki kardeşlerimiz açlık ve yoksullukla karşı karşıya kalacaklar. Umut Kervanı olarak, yaşananlara kayıtsız kalmayarak, inşallah yaralarının sarılması için elimizden geldiğince her türlü gayreti sarf edeceğiz. Yapmış olduğumuz bu acil yardım çağrısında, özellikle gıda ilk sırada. Bununla beraber yaklaşan kış şartlarından dolayı yakacak, soba, battaniye ve kışlık giyime de ihtiyaç var. Oradaki kardeşlerimize bir an önce elimizi uzatmamız gerekiyor. Buradan tüm hayırseverlere sesleniyorum. Ekmeğimizi oradaki kardeşlerimizle paylaşalım. İnşallah bu içten samimiyetle, yapacağımız yardımlarımız ahirette kurtuluşumuza vesile olacaktır. Vakıf olarak her zaman kardeşlerimizin yanında olacağız. Onlara yardımı ulaştırma konusunda dün olduğu gibi bugün de yarın da yardımlarımızı ulaştıracağız. Bunu için hayırseverlerimizin desteğine ihtiyacımız var. İnşallah hep beraber oradaki kardeşimize el uzatalım." diye konuştu.

Başlatılan kampanyaya destek vermek isteyen hayırseverler www.umutkervani.org.tr internet adresinden bağış yapabilir, kampanya hakkında da 0212 562 34 72- 0543 870 81 32 numaralı hatlardan bilgi alabilirler. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir