• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2476.338
  • ...
Öğretmenlere "Yurt Dışında Burslu Eğitim Olanakları" konulu seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fahrettin Nas, akademisyenler ve öğretmenler katıldı.

Öğrencilerin girişimci bir anlayışla uluslararası eğitim almalarının, ülkenin uluslararası etkileşim kapasitesine, bilimsel, ekonomik, bölgesel ve küresel kalkınma konularında nitelikli iş birliklerinin artmasına imkân sağlayacağını anlatan Prof. Dr. İdris Demir, ülkede çok sayıda öğrencinin bu burslu eğitim olanaklarından faydalanması için eğitimlere devam edeceklerini dile getirdi. Öne çıkan burs programları hakkında katılımcıları bilgilendiren Rektör Demir, ülkede ve dünyada birçok önemli ismin bu burslardan faydalandığını ve her bir programın kendine özgü imkânları olduğundan söz etti.

Yurtdışı burs programlarının Jean Monnet Burs Programı, Yabancı Hükümet Burs Programları, Erasmus Değişim Programı, Fulbright Burs Programı, Chevening Burs Programı, TÜBİTAK Yurtdışı Doktora Eğitimi Bursları, Türkiye Eğitim Vakfı (TEV) Bursları, Alman Akademik Değişim Servisi Bursları (Daad),Fransa ve Ortak Doktora Bursları, Kanada’da Burs Olanakları, Çin Hükümeti Bursları, Güney Kore Devlet Bursları ve Japonya Hükümeti (Monbukagakusho: MEXT) Araştırma Bursu olduğu bilgisini veren Rektör Demir, bu bursların başvuru şartlarına ve içeriklerine ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir