• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Karayılan: Hizbullah`la helalleşmedik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Devlet ile PKK arasındaki şiddet sorununun çözümü noktasında devam eden süreç kapsamında, PKK`nin çekilme takvimine ilişkin yaptığı açıklama sonrası basının sorularını cevaplayan PKK`nin Kandil`deki lideri Murat Karayılan, Hizbullah cemaati hakkında manipülatif değerlendirmelerde bulundu.
 
"Yeni süreçte kimseyi karşımıza almak istemiyoruz"
Diyarbakır Dicle Üniversitesi`nde BDP`li vekillerin kontrolündeki PKK yanlısı öğrencilerin, Bilge Gençlik Kulübü`nün düzenlediği "Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (sav)" başlıklı konferansı sabote etmek amacıyla başlattıkları ve inançlı öğrencilere yönelik üç gün boyunca sürdürülen saldırılarla büyüyen olayları değerlendiren Karayılan, "Yeni dönemde kimseyi karşımıza almak istemiyoruz" dedi.
 
"Siyasi bir oluşum olarak Hizbullah`a karşı değiliz!"
Açıklamasının devamında silahlı bir Hizbullah`a karşı oldukları imasında bulunarak, "Siyasi bir oluşum olarak onlara karşı değiliz. Üniversitedeki çatışma bize tertipli bir çatışma gibi geldi. Çatışma sonrası yaptıkları açıklamalar ve kullandıkları dil geçmişte yapılanları hatırlattı." ifadelerini kullanarak olayları Hizbullah-PKK çatışması olarak değerlendirdi.
 
"Hizbullah özeleştiri vermeli, helalleşme olmadı"
Karayılan, Hizbullah cemaatinin daha önce yaptığı açıklamalarda çatışmayı başlatan ve özür dilemesi gereken tarafın PKK olduğuna dair ifadeleri görmezden gelerek, "Geçmişte yaşananlarla ilgili yüzeysel bir eleştiri verdiler. Onları sürece katmak istiyoruz, ama özeleştiri vermeleri gerekir. Söz ettikleri gibi bir helalleşme olmadı. Şimdiye kadar onlarla resmi bir temasa girmedik. Yani Hizbullah ile üst düzeyde bir helalleşme olmadı. Dicle Üniversitesi`ndeki çatışma çok düşündürücüdür." şeklinde konuştu. (Murat Burtaş -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir