• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Bankacılar Ekonomi gündemiyle toplandı. İşte sonuç
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ekonomide yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar ve bankaların genel müdürleriyle bir araya geldi.

Türkiye Bankalar Birliği'nde gerçekleşen toplantıya Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben ile Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar da katıldı.

Türkiye Bankalar Birliği binasında düzenlenen toplantıya, bankaların genel müdürlerinin ardından Kavcıoğlu giriş yaptı.

Kavcıoğlu, toplantı öncesi bir açıklama yapmadı.

TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA YAPILDI
Toplantıda ekonomideki gelişmeler ve döviz kurunda son dönemde yaşanan artış ele alındı.

"BANKACILIK SEKTÖRÜMÜZ ÇOK GÜÇLÜ"
1.5 saat sürecek toplantının ardından Başkan Kavcıoğlu’nun açıklama yaptı:

"Banka genel müdürlerimizle karşılıklı birbirimizi bilgilendirdik. İyi bir görüşme oldu. Olumlu bir hava içerisinde çok faydalı bir bilgilendirme oldu. BDDK Başkanımız toplantıdaydı. Zaten biz normalde iletişim halindeyiz. Çok güçlü bir iletişimle bankacılık sektörü Türkiye'de ve dünyada en başarılı sektör olarak çalışmalarını sürdürüyor.

"BDDK İLE KARŞILIKLI GÖRÜŞ ALIŞVERİŞLERİNDE BULUNDUK"
Genel değerlendirmeler her zaman olduğu gibi Türkiye'nin ekonomik gelişmeleri, bankacılık sektörü ile ilgili yeni bir yıla giriyoruz, durum değerlendirilmesi, Merkez Bankası, BDDK'dan karşılıklı görüş alışverişleri oldu. Her zaman olduğu gibi, değişik bir şey yok.

"HER ZAMANKİ GİBİ BU SÜRECİ HEP BİRLİKTE GÖTÜRECEĞİZ"
Her şey kendi içerisinde konuşuldu. Bilgilendirdik. Faiz indirimleri olsun diğer konularla ilgili. Sektör ve BDDK ile çok uyumlu iletişim içerisindedir. Dünyanın en başarılı sektörlerinden biri olarak bankacılık sektörü bu işi yürütmektedir. Karşılıklı görüş alışverişlerimiz, taleplerimiz, taleplerini değerlendirdik. Her zaman olduğu gibi bu süreci birlikte götüreceğiz.

"DAHA SONRA DA BENZER TOPLANTILARI SÜRDÜRECEĞİZ"
Bu toplantılar daha önceden ayrılan toplantılar. Olağanüstü bir toplantı değil onu ifade edeyim. Daha sonra da yapacağımız toplantılardan bir tanesi."

Bu haberler de ilginizi çekebilir