• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van’da muhtaç aileler yararına düzenlenen kermes yoğun ilgi görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinde düzenlenen kermeste, hayırseverler tarafından getirilen giysi, ev eşyaları, kitap ve ev yemekleri satılıyor. Piyasaya göre daha uygun olan ürünlerin satışını da Van Umut Kervanı üye ve gönüllüleri yapıyor.

Düzenlenen kermes hakkında bilgi veren Van Umut Kervanı Yönetim Kurulu Üyesi Turan Boldağ, Van Umut Kervanı olarak dernekte kaydı bulunan muhtaç, yetim aileler yararına kermes düzenlediklerini, kermesi düzenleme amaçlarının yetim ve muhtaç aileler için bir gelir elde etmek olduğunu belirtti.

Turan Boldağ

Dernekte 6 bin 500 kayıtlı ailelerinin bulunduğunu hatırlatan Boldağ, bu ailelere periyodik olarak yardım dağıtıklarını ifade etti.

Hayırsever esnaf tarafından gönderilen malzemelerin satışını yaptıklarını dile getiren Boldağ, “Birçok insan ekonomik sorun yaşıyor. Salgın sürecinden dolayı birçok insan işsiz kaldı. Muhtaç aile sayımız gün geçtikçe artıyor. Dolayısıyla ihtiyaç sayısı da artıyor. Bizler de bu insanların ihtiyaçlarını bir nebze olsun gidermek için kermes düzenledik.” dedi.

Boldağ, “Kermesimize rağbet iyidir. Burada yapılan her alışveriş bir yetimin ve muhtaç ailenin ihtiyacını karşılayacak, evlerindeki bir gediği dolduracaktır. Buradaki malzemelerin fiyatı gayet uygundur. Giyecek, yiyecek satışlarımız vardır. Ev için gerekli olan bütün malzemeleri burada bulabilirler. Burada yapacakları alışveriş hem kendi ihtiyaçlarını giderecek hem de muhtaç olan ailelerimizin ihtiyaçlarını giderecek. Bütün kardeşlerimizi kermesimize bekliyoruz. Allah kermesimizi hayırlara vesile kılsın.” ifadelerini kullandı.

Kermesin 30 Kasım tarihine kadar açık olacağı öğrenildi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir