• DOLAR 32.557
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2433.312
  • ...
Arakan'lı Müslümanların dramı bitmiyor !
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Bangladeşli yetkili Muhammed Shamsud Douza, 379 kişinin Bhasan Char Adası'na yerleştirilmek üzere Chattogram Limanı'ndan yola çıktığını söyledi.

Muhammed Shamsud Douza, söz konusu olan Arakan'lı mültecilerin gönüllü olarak gittiklerine işaret ederek, "379 kişi daha güvenli ve iyi koşularda yaşamak için orayı tercih etti." açıklamasında bulundu.

 Önümüzdeki haftalarda bin 500 kişinin daha Ada'ya transfer edileceğini vurgulayan Bangladeş'li yetkili Douza, "Yetkililer, ilaçtan gıdaya her şeyleriyle ilgilenecekler."dedi.

Bu duruma karşı çıkan örgütler, Ada'nın sellere ve bölgede sık yaşanan kasırgalara karşı savunmasız olduğunu belirtiyor. Ada'daki barınmaya çalışan Arakanlı Müslüman mültecilerin yiyecek, su, tıbbi bakım ve eğitim gibi hizmetlere erişip erişemeyeceği konusundaki endişeler de defalarca dile getirilmişti.

Bhasan Char adasının iklim koşulları nedeniye Güney Asya'da haziran-eylül döneminde etkili olan şiddetli muson yağışlarının yol açtığı afetler ve kazalar yaşamı zorlaştıran sebepler arasında yer alıyor 

BM ve uluslararası insan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddeti "etnik temizlik" ya da "soykırım" olarak ifade ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir