• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Şırnak Kutlu Doğum`a Hazır - Foto/Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği Başkanı Emcet Yalçın, yarın yapılacak olan kutlu doğum etkinliğinin hazırlıklarının devam ettiğini belirterek "Geçtiğimiz günlerde şehrin merkezi yerlerinde bulunan billboardlara afişler astık. Ayrıca binlerce afiş el ilanı özel davetiye ve gülleri halkımıza dağıttık. Merkez köylerimizden olan Araköy, Özveren Köyü, Balveren, Yoğurtçular Köyü, Kaymakam Çeşmesi, Yeni Aslan Başar Köyü, İkizce, Kumçatı ve Kızılsu ya gönderdiğimiz anons arabası iki gündür peygamber sevdalısı olan halkımızı mevlit programına davet etmektedir. Bugün ise dernek üye ve gönüllülerimiz Şırnak esnafına ve öğrencilerine gül dağıtmaktadır. Yapacağımız bu etkinlik Allahın izniyle halkımıza Muhammedi sevdayı aşılayacaktır.``dedi.
 
Yarınki etkinlik Cumhuriyet Meydanında platformun kurulduğunu belirten Yalçın, bütün tüm Şırnaklıları etkinliğe davet etti.
 
Resulullah En Güzel Örnektir
Halkı kutlu doğum etkinliğine davet etmek amacıyla dernek yetkilileri,halka gül dağıttı.
Kendisine gül ve davetiye verilen esnaf Yaşar Kurt, böyle bir etkinliğinin kendi şehirlerinde yapılmasından büyük bir sevinç duyduğunu belirterek "Böyle kutsal bir şehirde alemlere rahmet olarak gönderilen Resulullah (sav) in mevlid programını düzenleyenlerden Allah razı olsun. Burası İnsanlığın ikinci atası olan Nuh(a.s) un memleketidir. Resulullah ki Allah ve melekleri ona sık sık salat ve selam getirmektedirler biz müminlerde ona selam ve salat getiriyoruz. Allahın selamı onun ve ali beytinin üstüne olsun. İnsanlığın şu anda Resulullahı anlamaya onun getirdiği hayat metodunu yaşantısına katmaya her zamankinden çok daha ihtiyacı vardır. İşte bu amaçla yapılmakta olan mevlüt etkinliğini destekliyoruz.`` dedi.
 
Kendisine davetiye verilen diğer bir esnaf Yaşar Tatar ise, "insanların Resulullaha muhtaç olduğunu belirterek "Sen olmasaydın ey Habibim ben kainatı yaratmazdım diyerek övdüğü Resulünü bizler canımızdan çok sevmekle yükümlüyüz. İnsanlığın özellikle ümmetin şu anda Resulullahın etrafında toplanması gerekir. Yeniden tek bir ümmet olabilmek için Resulullahı Asr-ı Saadette sahabilerin anladığı gibi anlamak onu sevdikleri gibi sevmek zorundayız. İşte bu amaçla bu tür etkinlikleri düzenlediğine inandığımız Peygamber Sevdalılarından Allah razı olsun. Yaptıkları bu tür etkinliklerin devam etmesini diliyoruz."ifadelerini kullandı. (Mustafa Erkan-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir