• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
İşte soğanın faydaları: Boynunuza soğan sararsanız…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yemeklere lezzet vermesi için kullandığımız soğanın faydalarını biliyor musunuz?  Boynunuza soğan bağladığınızda vücudunuzda olumlu değişimlerin oluşacağı bilgisini hiç duydunuz mu? İşte soğanın faydaları…

 

Soğanın faydalarını biliyor musunuz? 

Soğanın içerisinde bulunan bol miktarda kükürt, karaciğer için adeta bir detoks maddesidir. Karaciğerde oluşan kurşun ve ağır metallerin uzaklaşmasına yardımcı olur.

Bir dilim olarak kesilmiş kuru soğanı boynunuza bağlayıp bir süre beklettiğinizde vücudunuzda şu değişimler meydana gelir;

Kan temizlenir ve kolestereol düşürücü etkisi vardır.

Soğanı kesip bu şekilde bir gece uyuduğunuzda ise vücudunuzda eklem, baş ağrısı, omuzdaki ve boyundaki tutulmayı anında giderecektir.

Kandaki pıhtının ortadan kalkmasına astımla mücadele etmenize yardımcı olur.

Ayak sinir uçlarında 7 bin tane sinir ucu bulunuyor. Bir dilim soğanı romatizmal ağrıların olduğu yere ya da ayağın içine yerleştirilip bir streç veya çorapla sarıldığında ağrılara iyi geliyor.

Çorabınızın içine bir dilim soğan koyun ve mutlaka deneyin ağrınızın gittiğini göreceksiniz.

Soğan bağışıklık sistemini güçlendirir

Soğan çok iyi bir antioksidan kaynağıdır ve 25 farklı antioksidan türü içerir. Özellikle kırmızı soğanda bulunan antosiyaninler bağışıklık sistemi açısından oldukça faydalıdır. Bağırsakta bulunan iyi bakteri (probiyotik) sayısını arttırıp, bağışıklık fonksiyonunun iyileşmesine yardımcı olurlar.

Soğan saç dökülmesini önler mi?

Soğanın içeriğindeki zengin C vitamini, saçın ihtiyaç duyduğu kolajen üretimini destekler ve saç dökülmesini önler; saçı güçlendirerek sağlıklı büyümesine yardımcı olur. Soğandan hazırlanan kür, saç derisine uygulandığında vücuda fazladan kükürt desteği sunarak saçları güçlendirir. Bu kükürt desteği ayrıca kolajen üretimine yardımcı olarak saçın hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlayabilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir