• DOLAR 32.52
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2433.92
  • ...
Ayasofya'nın duvarına gizlenmiş İbranice yazılar çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ayasofya Camii'nde bir mermer bloktaki taşın yerinden çıktığını fark eden cemaat, yetkililere haber verdi. Orada bulunan poşet açıldığında içerisinde bulunan parşömenin üzerinde İbranice yazılar ve çizimler görüldü.
 

Polisler, Ayasofya Camisi'nin içerisinde yaptığı incelemede duvarın altı kısmında yaklaşık 30 santimetre genişliğinde ve 10 santimetre uzunluğundaki bir taşın yerinden çıkarılarak gizemli parşömenlerin arkasına gizlendiğini ortaya çıkardı.

Sabah'ın haberine göre 5 parça halinde rulo haline getirilmiş kağıtlar ve ilginç resimlerin yer aldığı parşömenler polis tarafından muhafaza altına alındı. Soruşturma başlatan savcılık, çıkan parçaların tarihi eser olup olmadığını belirlenmesi için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden inceleme istedi.

Bulunan yazılarla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Öte yandan kamuoyu bu parşömende neler yazıldığını, kimin ne zaman bu kağıtları duvara yerleştirildiğini öğrenmek istiyor.

Zira hem yazıya hem de yazının yerleştirildiği plastik materyale bakıldığında bu kağıt parçalarının çok eski olmayan bir zamanda buraya yerleştirildiği görülüyor

Bu bir mistik Yahudi büyüsü mü yoksa başka bir şey mi kamuoyu bilmek istiyor?

Bu haberler de ilginizi çekebilir