• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
"Barışın adresi TBMM'dir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Mersin İl Örgütünde son yaşanan gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi.


Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Mersin İl Başkanı Mehmet Faruk Akar ve partililer katıldı.


CHP olarak Türkiye'de kanın akmaması için defalarca Başbakan ile görüştüklerini ifade eden Toprak, "Defalarca Tayyip Erdoğan'a gittik. 'Yeter ki sen bunu durdur biz sana destek verelim' dedik. Bu hamleyi yapan biziz. Ama Tayyip Erdoğan ana muhalefet partisini muhatap almak yerine, İmralı'yı muhatap almayı seçti" dedi.


Apo'nun Federasyon yolunda Başbakan Erdoğan'ın ise Başkanlık sistemi yolunda olduğunu ve buna da Çözüm süreci adını koyduklarını ifade Eden Toprak, Çözüm sürecinde hükümetin kendilerine herhangi bir bilgi aktarmadığını ve Apo'nun bildiğini kendilerinin bilmediklerini ve bilmedikleri çözüm sürecine de destek vermeyeceklerini bildirdi.


PKK'nin çekilme takvimini açıklamasını da değerlendiren Toprak, "Kandil'den yapılan PKK militanlarının geri çekilme olayında çekilme sürecindeki yol haritasını yanlış buluyoruz. Ama PKK militanlarının Suriye'ye yerleştirilip Türkiye'nin başında 'Demokles kılıcı' gibi eli silahlı bekleyen bir yapı istemiyoruz. Eğer Türkiye'de barış sağlanacaksa biz bunun içerisinde varız. Ama barışın adresi TBMM'dir. Barışın yeri Kandil veya İmralı değil. Eğer barışın yeri parlamentoysa, CHP'nin verdiği yasa teklifleri var. Kendileri önerdiğimiz yasaları çıkartsınlar biz destekleriz. İktidar partisi samimiyse gelsinler o bölgedeki vatandaşlarımızın hakları olan o yasaları çıkartalım. Kürt vatandaşlarımızın haklarını, özgürlüklerini Kandille-İmralı arasına sıkıştırmadan parlamentoya getirerek çözmemiz lazım" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir