• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Erdoğan'dan Doğu Türkistan çıkışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam İş Birliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi 37. Bakanlar Toplantısı'na video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türkleri ve diğer Müslüman azınlıkların durumunu büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz." dedi. 

Erdoğan, "Geleceğimizi tehdit eden yoksulluk, iklim sorunu, terör karşısında kalıcı çözümler oluşturmalıyız" ifadelerini kullandı.

"Uluslararası toplum Suriye’de yaşanan mezalimi durduramadı." diyen Erdoğan, "Suriye’nin toprak bütünlüğü ve terör örgütleri ile mücadelemiz sürecek. Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türkleri ve diğer Müslüman azınlıkların durumunu büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, mesajında, " İsrail'in Doğu Küdüs ve Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşim, yıkım, zorla yerinden etme, müsadere, tahliye politikalarına dur demeliyiz. Filistin davamızı sonuna kadar savunmakta kararlıyız. İİT üyesi ülkeler olarak Filistin davasını zaafa uğratacak her türlü hareketten kaçınmalıyız. " ifadelerini de kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir