• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Filistin direniş hareketlerinden İngiltere'ye "terör listesi" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere'nin, Hamas'ı "terör" listesine alma yönündeki kararına karşı Gazze'de "Direniş meşru haktır... Asıl terör işgaldir" konulu konferans düzenlendi.

Filistin direniş hareketleri, konferansta, böyle bir kararın uygulanmasının siyasi, hukuki ve ahlaki açıdan gerçek anlamda bir cinayet olduğunu, kabul edilemez bulunan bu kararın aynı zamanda ciddi bir hata olacağını dile getirdiler.

İngiltere Hamas'ı "terör örgütü" olarak tanıyacak
Lübnan'daki Filistin Ortak Çalışma Heyeti: Hamas'ın terör listesine alınması işgale destektir
HAMAS: İngiltere eski taşkınlığını sürdürüyor

Karar karşısında hep birlikte Hamas'ın yanında durduklarını vurgulayan direniş hareketleri, söz konusu kararın, Balfour Deklarasyonu'nun ardından İngiltere'nin Filistin halkına yönelik yeni bir cinayeti olacağını vurguladılar.

Filistin'deki ulusal ve İslami direniş hareketlerinin hep birlikte düzenlediği "Direniş meşru haktır... Asıl terör işgaldir" başlıklı konferansın ardından bir bildiri de yayımlandı.

Bildiride Filistin halkının tümünün bu karara karşı tavır koyması istendi ve böyle bir kararın uluslararası barış açısından büyük bir risk oluşturacağı gibi bizzat İngiltere'ye de ciddi olumsuz yansımalarının olacağı vurgulandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir