• DOLAR 32.499
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2488.961
  • ...
ANKET SONUÇLARI ÇOK İLGİNÇ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gezici Araştırmanın haberine göre,  yüzde 28 olan kararsızların yaşana son gelişmelerden sonra çözüldüğünü iddia etti. 

Gezici Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gezici, ekonomik krizin seçimlerde büyük bir etken olacağına işaret ederek, "Gelecek seçimin kaderini 1980-1999 doğumlu Y kuşağının belirleyeceğini" iddia etti.

Gezici, "Y kuşağının kararında ekonomi, demokrasi, ifade özgürlüğü gibi meseleler önemli olacaktır. Kadınlara yönelik şiddeti ele alan İstanbul Sözleşmesi de Y kuşağı için çok önemli" dedi.

Seçimde belirleyecek en büyük etken hangisidir?

Gezici Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Uluslararası Güvenlik ve Strateji Uzmanı Murat Gezici, ekonomi ve seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gezici, Başkanlık Sisteminin büyük bir boşluk yarattığını ve ekonomik krizin seçimlerde büyük bir etken olacağını savundu.

Strateji uzmanı Gezici şunları söyledi: "Türkiye'de  Z kuşağını çok konuştuk. Şöyle baktığımızda bu kuşağın genel seçmen kitlesi içindeki oranı yüzde 11. Ve bu kuşağın yüzde 78'i Cumhur İttifakına oy vermiyor. Bu çok net artık… İktidar bunu gördü ve bu kuşaktan beklentisini düşürdü. Ama bu kuşağı muhalefete de teslim etmek istemediği için bu kuşağa yönelik bir takım hamlelerde bulunmaya devam edecektir." diye yorumlarda bulunda.

Seçimin kaderini belirleyecek kuşak?

Strateji uzmanı sözlerine şöyle devam etti: "Şu an bakıldığında, genel seçmen kitlesi içinde kararsızların oranı yüzde 28 ve bu yüzde 28'inde yarısı yine Y kuşağı oluşturuyor.

Türkiye'deki Y kuşağı, seçmenlerin yüzde 32,6'sını oluşturuyor. Bununla birlikte aslında seçimler söz konusu olduğunda üzerinde yoğunlaşacak olan grup Y kuşağı ve bu kuşak ihmal ediliyor" diye açıklamalarda bulundu.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir