• DOLAR 32.389
  • EURO 35.434
  • ALTIN 2324.336
  • ...
HÜDA PAR'dan Bolu Belediyesi açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bolu Belediyesinin mültecilere yönelik ırkçı ve faşizan kararlarını kabul etmediklerini ifade eden HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanlığı, "Bu kin ve nefret dolu kararlara karşı hem yargının hem ilgili bakanlığın hem de siyasilerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini ifade ediyoruz." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın mültecilerin nikâh masrafı ve su ücretlerinin fiyatlandırılmasına ilişkin gündeme getirdiği ırkçı ve ayrıştırıcı maddeler, Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre evlenmek isteyen mültecilerin nikâh ücreti olarak 100 bin TL ödemeleri gerekecek. Yine alınan ikinci faşizan karara göre, su kullanan muhacirlerin, metreküp başına 2,5 dolar yani bugünkü tarifeye göre normal vatandaştan 11 kat daha fazla su ücreti ödemeleri gerekecektir.

Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan mülteciler uzun zamandır CHP’li belediyenin hedefindeydi. Emperyalistlerin müdahalesi ve zalim yöneticilerin kendi vatandaşlarına gaddarca muameleleri karşısında topraklarını terk etmek zorunda kalan insanlara Türkiye’nin kapılarını açarak imkânlar ölçüsünde yardımcı olmaya çalışması takdire şayandır. Ancak emperyalistlerin yerli işbirlikçilerinin ve zalim yöneticilerin yerli dostlarının bu topraklarda da muhacirleri rahat bırakmamaları dikkatlerden kaçmıyor. Hele bu cezalandırmanın özellikle dolar üzerinden olması ayrıca manidardır. Bu zulme ve ayrıştırıcı, faşizan uygulamaya ‘dur’ demek, başta yargının ve siyasilerin görevidir. Sesini yükseltebilecek duyarlı tüm vatandaşlarımızın da konunun takipçisi olmaları gerekir.

Daha önce kendisinden yardım isteyen bir kadınla ilgili, konuyu kameralar karşısında anlatırken, gülerek o kadına verdiği ahlaksızca cevabı nedeniyle tartışma konusu olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın bugünlerde helalleşmeden söz eden Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bu yeni zalimane kararlar nedeniyle nasıl bir karşılık bulacağı da merak konusu oldu. Bir asra yakın mazlum halka reva gördükleri üzerine helalleşme tartışmasını başlatanların, bugün benzer şekilde göçmenler ile ilgili alınan ayırımcı kararlar karşısından takınacakları tavır, bir anlamda samimiyetlerinin de göstergesi olacaktır. Bolu Belediyesi’nin mazlum insanlara yönelik bu ırkçı ve gaddarca uygulamasını kabul etmiyoruz. Bu kin ve nefret dolu kararlara karşı hem yargının hem ilgili bakanlığın hem de siyasilerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini ifade ediyoruz." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir