• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
Darp edilen hastane personeline STK'lardan destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sağlık personeline yönelik yapılan şiddete tepki göstermek için Haki-İş Konfederasyonu Ağrı Şubesi ile Öz Sağlık-İş Sendikası Ağrı Şubesi üyeleri ve sağlık çalışanları, açtıkları "Sağlıkta şiddete hayır" pankartı ile Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya geldi.

 

Burada gerçekleştirilen basın açıklamasını Öz Sağlık-İş Sendikası Ağrı Şube Başkanı Hakan Yıldırım okudu. Yıldırım, sendika olarak başlattıkları hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

Saldırının randevusu olmadığı halde yakınını muayene etmek isteyen kişi tarafından yapıldığını belirten Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

Hasta yakını, mesai arkadaşımızla tartışmış, daha sonra sinsice arkadan yaklaşarak elindeki cisim ile vurmaya başlamış ve arkadaşımız Ömer Söylemez’i kanlar içinde bırakmıştır. Güvenlik görevlileri ve diğer hasta yakınlarının müdahale etmesi ile saldırgan etkisiz hale getirilerek güvenlik güçlerine teslim edilmiştir.

Hakan Yıldırım, "Şifa dağıtan sağlık emekçilerine yönelik şiddeti gerçekleştirenler bir türlü yorulmadı. Mevzuatlarda daha ağır yaptırımlar olmadığı sürece de yorulmayacaklar. Bir kapıdan girip öbür kapıdan çıktıkları sürece, daha çok cesaretlenecekler ve daha çok kan dökecekler. Belki de ölüme sebebiyet verecekler. Sendika olarak 'artık yeter' diyoruz. Artık bu şiddeti uygulayanların hak ettikleri cezanın ötesinde, kamu sağlık hizmetlerine ulaşma konusundaki haklarının kısıtlanmaması durumunda yine durmayacaklarını biliyoruz." dedi.

Sağlık çalışanlarının salgın sürecinde fedakarca çalıştığına işaret eden ve bu muameleyi hiçbir sağlıkçının hak etmediğini dile getiren Yıldırım, sağlıkçıya şiddet uygulayan kişilere caydırıcı cezalar verilmesini istedi.

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde veri hazırlama personeli olarak görev yapan Ömer Söylemez, 17 Kasım'da sıra numarası yüzünden çıkan tartışma sonrası bir hasta yakını tarafından darp edilmişti. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir