• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2408.823
  • ...
Davutoğlu: Toplumun bu yükü kaldıracak gücü kalmadı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Döviz kurundaki gelişmelerin ele alındığı görüşme sonrasında Davutoğlu, 'Bugün yaşadığımız herhangi bir kriz gibi görülemez. Bu yükü bu toplumun kaldıracak gücü kalmadı. Erken seçim değil hemen seçim diyorum. Gerçek Kurtuluş Savaşı'nı nasıl yapmışsak bugün de bu krizden çıkmak için gereken liyakatli kadrolar mevcuttur' dedi.

Hükümete  çağrıda bulunan Davutoğlu  şöyle konuştu;

 ''Türk lirasının değeri onurumuzdur. Bugün yaşanan gelişmelerle elinde fırsatçı şekilde dolar biriktiren bir kitle ile Türk lirasını cebinde taşıyan milyonlar arasında geniş bir uçurum vardır.

Bir tarafta dolarla yaşayanlar, bir yandan da Türk lirası ile yaşayanlar arasında gelir adaletsizliği var.

Dolar karşısında her gün Türk lirasının değerini düşüreceksiniz sonrada dış mihraklara kafa tutuyoruz diye bunlar yaşanıyor diyeceksiniz.

Bütçe artık geçerliliğini yitirmiştir. Türkiye ödemeler düzeni sarmalına giriyor. Bunun sorumlusu bu yönetim biçimidir. Her açıklama füze gibi Türk ekonomisini vuruyor.

12 bin dolara alışmış orta sınıfın erimesinin risklerini herkesin görmesi lazım.

Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum: Bu hataları hamasetle örtme çabanız size de ülkeye de en büyük cezayı verecektir.''

Davutoğlu; ''(Merkez Bankası'nın açıklaması) Bu dışardan bir operasyon yaptıysa, kim yaptı açıklayın. Eğer sizin cehaletiniz yüzündense istifa etmeniz gerekir. Ama Türk Lirası yerlerde sürünecek. Böylesine rezil edemezsin Türkiye'yi. Bunun bedelini millete ödetemezler. Oynaklıkmış, ortada oynayacak zemin mi bıraktınız.'' dedi. 

Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise MHP lideri Devlet Bahçeli'ye seslenerek,  "Yüreğinde biraz devlet millet sevgisi varsa erken seçimin yolunu aç kardeşim' dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir