• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yüzen Ada Avrupa Birliği`ne Yüzüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS), valiliklerin AB Birimlerinin projeye dönüşmüş çalışma ve gayretleri "İllerimiz AB`ye Hazırlanıyor Programı" çerçevesinde ödüllendirecek.

"İllerimiz Avrupa Birliğine Hazırlanıyor Programı" ile 81 ilde valilikler bünyesinde aktif hale getirilen "Valilik AB Birimleri"nin teknik kapasitesinin desteklenmesi hedefleniyor. Çok yıllı olarak tasarlanmış olan program kapsamında sunulan birbirinden iddialı 79 projenin idari ve teknik değerlendirmesi sonucu 2011 yılı için ayrılan bütçe çerçevesinde 25 valiliğin projesi destek almaya hak kazandı. Bu kapsamda 25 projeye toplam 1.250.000 TL destek sağlanacak.

"İllerimiz AB`ye Hazırlanıyor Programı" kapsamında desteklenecek yirmi beş öncü proje için ilk imzalar, 21 Haziran 2011 Salı günü İçişleri Bakanı Osman Güneş, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi M. Haluk Ilıcak, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer`in de hazır bulunduğu atıldı.

Proje kapsamında, Bingöl Valiliği Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Merkezi, Bingöl İl Özel İdaresi ile işbirliği içinde proje faaliyetlerini gerçekleştirecek.

6 ay süreyle uygulanacak faaliyetlerle, Bingöl Valiliği Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Merkezi çalışanları ile il ve ilçelerdeki kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine, lise ve üniversitede öğrenim gören gençler ile tarımsal amaçlı kooperatifler ve üretici birlikleri temsilcilerine yönelik AB ile ilgili eğitim ve seminerler düzenlenecek. Eğitimlerin amacı Bingöl ilindeki kurumların AB müktesebatı konusundaki bilgi düzeyini yükseltmek, AB konusundaki faaliyetleri artırmak ve ilde hazırlanacak yenilikçi ve özgün projelere zemin hazırlanacak.


Projenin faaliyetleri açılış toplantısı ile başlayacak ve proje kapsamında öncelikle Bingöl Valiliği Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Merkezi çalışanlarına yönelik olarak "Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi" ve "Eğiticilerin Eğitimi" düzenlenecek. İldeki potansiyel hibe faydalanıcılarına yönelik olarak "Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Hazırlama Eğitimi" verilecek. Ayrıca hâlihazırda bir proje yürüten ve/veya daha önce yürütmüş kişi ve kuruluşlara yönelik "Proje Uygulama ve Raporlama Eğitimi" düzenlenecek.

Bingöl Valiliği Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Merkezi çalışanları AB sürecini yürüten merkezi kuruluşları tanımak ve yürütülen faaliyetleri yerinde incelemek amacıyla Ankara`da Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve İstanbul`da Valilik Proje Koordinasyon Merkezi`ne çalışma ziyaretleri gerçekleştirilecek.

 

Proje kapsamında Bingöl Valiliği Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Merkezi`nin teknik altyapısının güçlendirilmesi amacıyla ekipman ve malzeme desteği sağlanacak.

 

Proje sonunda, proje faaliyetlerinin çıktılarının paylaşılacağı bir kapanış toplantısının da gerçekleştirileceği kaydedildi.

Ali Yıldırım - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir