• DOLAR 32.509
  • EURO 34.58
  • ALTIN 2497.105
  • ...
Malcolm X'in kızı Malikah Şahbaz, evinde ölü bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'de ırkçılıkla mücadelesiyle sembolleşen isimlerden biri olan siyahi Müslüman Malcolm X'in (El-Hacc Mâlik eş-Şahbâz) kızı Malikah Şahbaz, hayatını kaybetti.

21 Şubat 1965'te suikasta uğrayan ve cinayetin üzerinden yıllar geçmesine rağmen sır perdesi bir türlü aralanamayan Malcolm X'in kızı Malikah Şahbaz, evinde ölü bulundu. 56 yaşındaki Şahbaz'ın cansız bedeni, dün akşam saat 17.00 civarında kızı tarafından New York'daki evinde bulundu.

"ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ DEĞİLMİŞ"

ABC gazetesine konuşan bir polis yetkilisi, ölümün 'şüpheli' olmadığını bildirdi. Şahbaz, Malcolm X'in altı kızından biriydi.

56 YILLIK SIR PERDESİ

Malcolm X'e suikast düzenlemekle suçlanan ve uzun yıllar hapis yatan 2 sanık hakkındaki suçlamalar 19 Kasım'da düşürülmüştü. Davanın akışındaki bu değişikliğin nedeninin, özel bir TV platformunda geçen yıl Malcolm X hakkında yayınlanan belgesel olduğu belirtiliyor. Söz konusu belgeselde, Malcolm X'in katili olmakla suçlanan kişiler hakkında çok az delil bulunduğu ve haksız yere hapis yattıkları, tanık ifadelerinde çelişkiler olduğu öne sürülmüştü. Malcolm X’i kimin öldürttüğü konusu, cinayetin üzerinden 56 yıl geçmesine rağmen tam olarak açıklığa kavuşmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir