• DOLAR 32.497
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2490.435
  • ...
İhya Der`e Verilen Cezalara Tepkiler Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu tarafından Mersin`de düzenlenen protesto eylemi, Cuma Namazı çıkışında Ulu Cami önünde yapıldı.

İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu adına basın açıklamasını okuyan Zafer Dübül, Elazığ İhya-Der`in keyfi yorumlar ve niyet okuma ile mahkum edildiğini belirterek, "Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde dernek yönetici ve üyelerinde keyfi ve niyet okumalarla 150 yıl ceza verilmiştir. Her türlü teknik takip ve araştırmayla hazırlanan bu operasyon ve takiplerde hiçbir somut delil elde edilemeyince, komplo ve tezgâh kurma yoluna gidilmiş ve bir sivil toplum kuruluşunun yok edilmesi amaçlanmıştır." dedi.

Amaç İslami STK`ları Zayıflatmaktır
İhya- Der üyelerine verilen cezanın, kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve bu karar ile İslami STK`ların zayıflatılmak istendiğini belirten Dübül, "Elazığ İhya Der ile ilgili bu kararı veren mahkeme heyeti, delil durumuna dayanarak hüküm tesis etmemiş, ideolojik duruşuna göre kendi tahakkümünü tesis etmeye çalışmıştır. Bu hukuksuz ve ideolojik kararı veren üyeler mahkemenin kişiliğinin arkasına saklanarak kendilerini savunamazlar. Bu karar; bir mahkeme kararı olarak değil de, kararı veren mahkeme üyelerinin şahsi tasarrufu ve bu kararda İslam`a ve Müslümanlara olan derin düşmanlıklarının dışa vurumu olarak görülüyor. Bu karar, bazı hâkim ve savcıların mahkeme aracılığı ile topluma hâkimiyet kurma girişimidir." diye konuştu.

Mahkemenin kararda suç saydığı faaliyetleri aşağıdaki gibi sıralayan Dübül,
"- Haftalık seminer toplantıları yapmak;
- Kutlu Doğum etkinliği yapmak;
- Hz. Hüseyin ve Kerbela tiyatro gösterimi yapmak;
- İsrail`den izin almadan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılmak;
- Diyarbakır`daki Kutlu Doğum Etkinliğine bir grup arkadaşıyla katılmak;
- Filistin`e destek mitingleri düzenlemek;
- Mekke`nin Fethini kutlamak;
- Cezaevindeki insanlara maddi yardımda bulunmak;
- Toplumsal bozulmayı önlemek için toplumun çeşitli alanlarına yönelik olarak komisyonlar oluşturmak.

Mahkeme "İhya-Der`in yukarıdaki suçları (!) üye ve yöneticileriyle beraber işlediği bu suçlardan dolayı 150 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına" diye karar vermiş." dedi.

Komplolar Başarıya Ulaşamaz
Komploların başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını belirten Dübül: "Buradan karanlık ve derin yapılara sesleniyoruz ve diyoruz ki; asla başaramayacaksınız... Komplo ve tuzaklarınız, İslam`a ve Müslümanlara olan düşmanlığınız size hiçbir fayda sağlamayacaktır. Müslüman halkımız ile aramıza girmeyin, çekin kirli ellerinizi aramızdan. İslami camiaya komplo ve tuzak kurmaktan, iftira, karalama ve yalanlarınızdan vazgeçin. Tüm provokasyonlarınıza rağmen, aklıselimle hareket edeceğiz, doğru bildiğimiz yolda yürüyeceğiz ve halkımıza hizmete devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi bundan vazgeçiremeyecektir." dedi.

Hükümete Çağrı
Hükümete de çağrı da bulunan Dübül: "Hükümete de deriz ki; adil ve tarafsız olun. Akredite camialara yapılan hukuk dışı uygulamalara karşı çıktığınız gibi İslami camiaya yapılan hukuk dışı uygulamalara ve kurulan komplolara da karşı çıkın. Müslüman halkımızın dini ve inancı üzerindeki baskı ve engelleri kaldıracak kalıcı düzenlemeleri bir an evvel yapın." İfadelerini kullandı.
Son olarak halka ve tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına, özellikle de İslami Sivil Toplum Kuruluşlarına seslendiklerini dile getiren Dübül, çirkin komploya maruz kalan İhya-Der`e sahip çıkmaya ve yargının bu kararını kınamaya davet etti.

Dübül açıklamaya şöyle devam etti: "Hükümeti de, kurulan komployu ve komplocuları ortaya çıkarmaya, sorumluları hakkında yasal işlem yapmaya, mağdur edilen dernek üyelerinin mağduriyetini gidermeye davet ediyoruz. "Biz istiyoruz ki, mustazaflara lütfedelim, onları yeryüzünde varisler kılalım" diyen Rabbimizin vaadini gerçekleştirmek için mustazafların yanında olmaya, Hak yolda yardımcı olmaya devam edeceğiz. Sizleri asla yalnız bırakmayacağız. Cezalandırılan dernek üyelerinin masumiyetine inanıyoruz. Kendilerine de sabırlar diliyoruz." dedi.

A. Hakim Kurt, Yunus Yüksel - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir