• DOLAR 32.574
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2425.443
  • ...
Armutlu Köyü`nde kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`ın Kozluk ilçesi Armutlu (Xerbağ) köyü İlk ve Ortaokul Aile Birliği tarafından düzenlenen ve manevi bir havada geçen kutlu doğum etkinliği katılımcılara duygu ve coşku dolu dakikalar yaşattı.
 
Köy imamı Halil Doyar`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, okul müdürü Abdulcelil Bala`nın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti.
 
Açılış konuşmasının ardından okul öğrencilerinin seslendirdiği birbirinden güzel ilahi ve şiirler katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı.
 
İlahi ve şiirlerin ardından Kozluk İlçe Müftüsü Zeynel Abidin Çınar anlamlı bir konuşma yaptı.
 
Peygamber efendimizin (sav) merhametine vurgu yapan Çınar, efendimizin âlemlere rahmet olarak gönderildiğini dile getirdi.
 
Programda okul öğrencilerinin düzenlediği ve cahiliye dönemindeki kötülükleri anlatan kısa tiyatro gösterimi katılımcıları duygulandırdı.
 
Yapılan etkinliğe Kozluk Kaymakamı Emrah Yılmaz, Kozluk Belediye Başkanı M. Raşit Haşimi, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, köy muhtarları, köy imamları ve çevre köylerden katılım oldu.
 
Programda okulda yapılan hadis ezberleme yarışmasında dereceye girenlere Kozluk Kaymakamı Yılmaz tarafından hediyeleri verildi.
 
Okunan şiir ve ilahilerin ardından köy imamı İsmail Tufan`ın okuduğu Mevlidi Şerif katılımcıları Asrı Saadet iklimine taşıdı.
 
Etkinliğe katılanlara ikram edilen yemeğin ardından program sona erdi. (Çetin Doyar - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir