• DOLAR 32.602
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2496.887
  • ...
"Sigara ve uyuşturucu çok zararlı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından "Sağlık Haftası Etkinlikleri" kapsamında bir etkinlik düzenlendi.


Üniversitenin Konferans Salonundaki etkinliğe Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Rektör Yardımcısı Tahsin Kılıçoğlu, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. A.Kadir Levent, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele Merkezi (TUBİM) Batman Temsilcisi Serkan Menderes, üniversite personeli, öğrenciler ve çok sayıda misafir katıldı.


Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, "Burada bulunan tüm öğrencilerimize sağlığımıza zarar veren zararlı maddelere karşı dikkatli olmalarını öneririm. Çevremizdeki herkesi bu konuda uyaralım ve sigaradan mutlaka uzak durmamız gerektiğini unutmayalım. Kimi gençler askerlikte sigaraya başlarken, ben askerlikte sigarayı bırakmıştım. Sigara istendiği zaman bırakılabilir. Bu haftayı sigarayı bırakma vesilesi yapalım" dedi.


Açılış konuşmasını yapan Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. A.Kadir Levent, sağlık hizmeti verecek personel yetiştirmenin çok önemli bir görev olduğunu vurguladı.
Etkinlikte bir konferans veren Bölge Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Yunus Emre Sönmez, "Sigara ve uyuşturucu maddeleri yüzlerce kimyasal madde içerir ve bu maddelerden bazılarının vücuda olan zararları sanıldığından çok fazladır. Uyuşturucu madde kullanımı tüm vücudun dengesini bozar ve beynin işlevini yerine getirmesini engeller. Algı bozukluğu ve duyulardaki hassasiyetle başlayan bu rahatsızlıklar gittikçe artar. Dolayısıyla bu tehlikeli maddelerin zararları hakkında bilinçli olmalıyız" şeklinde konuştu.


Etkinlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, TUBİM Batman İl Temsilcisi Serkan Menderes ve Üniversite Sanat Evi eğitmenlerine plaket ve çiçek verdi.


Program, Sağlık Hizmetleri MYO öğrencileri tarafından sahnelenen tiyatro oyunu ve müzikle sona erdi.                   (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir