• DOLAR 32.588
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2440.536
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sağlığa birçok faydası olan balık, av yasağının kalktığı 1 Eylül'den beri tezgahlarda yer almaya devam ediyor.

Tezgahlarda balık fiyatı geçtiğimiz haftaya göre 15-20 lira düştü.

Üsküdar Balık Pazarı'nda hamsinin kilosu 20-25 liradan, istavritin kilosu 25-30 liradan, mezgitin kilosu 35-40 liradan, çinakopun kilosu ise 50-60 liradan müşterisiyle buluşuyor.

Balıkçı esnafı hamsinin fiyatının uygun olduğunu belirtirken, vatandaş ise fiyatların pahalı olduğunu söylüyor.

 

"Geçen seneye nazaran bu sene balık daha az ve fiyatı daha yüksek"

Bu yıl balığın az çıktığını belirten balıkçı Hasan Demir, müsilajdan dolayı insanların balık yemekten çekindiğini savundu.

Demir, "Geçen seneye nazaran bu sene balık daha az ve fiyatı daha yüksek. Balık bol çıkarsa vatandaş uygun yiyecek, bol çıkmazsa bu şekilde devam ederse zor ama hamsi biraz bol çıkmaya başladı. Vatandaş bu yıl hamsi yiyebilir." dedi.

"Hamsi 20 lira, bedavaya satılıyor!"

Balığın ucuz olduğunu savunan balıkçı Cafer Yök ise, "Fiyatlar biraz arttı ama bizim yevmiyelerde arttı, birbirini karşılıyor. Balıkların fiyatı bir iniyor, bir çıkıyor. Böyle devam ediyor her günü bir olmuyor. Hamsi 20 lira, bedavaya satılıyor." şeklinde konuştu.

Bir başka balıkçı Mustafa Eren ise balığın fiyatının hesaplı olduğunu belirterek, hamsinin fiyatının et fiyatına kıyasla uygun olduğunu ifade etti.

Et pahalı olduğu için balığa yöneliyoruz

Balık almaya gelen vatandaşlardan Murat Doğan, ailece nadir balık tükettiklerini ama balık fiyatının pahalı olduğunu dile getirdi.

Doğan," Ülke olarak her şeyimiz çok pahalı, fiyatlardan yana muzdaribiz. Et fiyatları da pahalı. Bugün kasaba giderek bir kilo et almak asgari ücretle çalışan bir insan için oldukça lüks bir durum haline geldi. O yüzden balığa yöneliyoruz, gücümüzün yettiği kadar balık yemeye çalışıyoruz. Bu fiyatlar böyle olmaz gerçekten de çok pahalı." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız