• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
Şanlıurfa'da işçiler eylem yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 95 fabrika işçisi, 2'inci Organize Sanayi Bölgesi girişinde toplanarak fabrikaya doğru yürümek istedi.

Yürüyüşe izin vermeyen jandarma, 2 işçi temsilcisini gözaltına aldı. Daha sonra gözaltına alınan işçiler serbest bırakıldı.

Uğur Tekstil işçileri adına İşyeri Komite Üyesi Erdal Ayata tarafından okunan basın açıklamasında, sendika genel merkezinin ve fabrika yönetiminin tavrı eleştirildi.

"Bu sendikanın gerçek sahipleri biz işçileriz"

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: " Disk Tekstil Sendikası Genel Başkanı Kazım Doğan kendi temsilcisi olan Mehmet Türkmen'i, işçilerin iradesi ve kararı ile hareket ettiğini söyleyerek ve patronla anlaşarak görevden aldı. Bugün sendikamizdan hiç bir yetkilinin burada olmaması, sendikaya üye yaklaşık 100 işçiyi sahipsiz bırakması Mehmet Türkmen'e yapılanları ve Mehmet Türkmen'le birlikte bizim de satıldığımızı onaylar niteliktedir.  Sendika Genel Merkezi tarafından Mehmet Türkmen harcanırken bununla eş zamanlı olarak Uğur Tekstil ve Özak Tekstil işçileri de kendilerini kapının önünde buldu, bunun tesadüf olmadığını biliyoruz. Buradan Kazım Doğan'a sesleniyoruz sendika biziz! Bu sendikanın gerçek sahipleri biz işçileriz." dedi.

"Adil bir iş ortamının ve çalışma huzurunun oluşturulmasını istiyoruz"

Uğur Tekstil yönetimine de seslenen Ayata, "Şu an burada bulunan ve jandarma tarafından fabrikadan zorla çıkarılan yaklaşık 100 tane işçinin tekrar işe alınması, içerde adil bir iş ortamının ve çalışma huzurunun oluşturulmasını istiyoruz. Biz içerde işçiler üzerindeki bu baskının son bulmasını ve işimize geri dönüp çalışmak istiyoruz. İşçilerin haklarına saygı gösterilmesini istiyoruz. Bu taleplerimiz kabul edilip hepimiz tekrar işe alınıncaya kadar da burda süresiz bir şekilde direnişimze devam edeceğimizi ilan ediyoruz. " ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir