• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
Mart ayı su analiz sonuçları açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Halk Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Vedat Söyiler, kent merkezi, ilçeler ve köyler için mart ayı su analiz sonuçlarına göre ilgili belediyeler ve İl Özel İdaresi`nin bilgilendirildiğini açıkladı.


Konuyla ilgili konuşan Söyiler, ``Kent merkezi ve ilçelerde kimyasal ve mikrobiyolojik su numune sonuçlarının Çevre Sağlığı Birimi denetim elemanları ve toplum sağlığı merkezlerinde görevli elemanlarca yürütülmektedir. İlimiz merkez ve ilçe merkezleri ile beldelerde tahlil sonuçları uygun olmayan sular için ilgili belediyelere, köy yerleşim yerlerinde tahlil sonuçları uygun olmayan sular için ise İl Özel İdaresine gerekli uyarı yazıları yazıldı. Gereken tedbirlerin ivedilikle alınması, tüketime verilen içme ve kullanma sularının mutlaka 24 saat esasına göre sürekli klorlanarak dezenfeksiyon işlemine tabi tutulması istenmiştir. Tahlil sonuçları uygun olmayan köy suları için de ilgili köy muhtarları resmi yazı ile bilgilendirilmiştir" dedi.


Öte yandan, yapılan su arındırma sonuçlarına göre, kent merkezindeki içme suyunda kimyasal numuneye rastlanmazdı. Mikrobiyolojik sonuçlara göre alınan numunelerin yarısında kirlilik tespit edildi. Bakiye klor ölçüm sonuçlarının ise, yüzde 85 oranında yeterli olduğu belirlendi. (Nihat kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir