• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
Kudüs şehidi Fadi Ebu Şuheydim: Eski esir, murabıt, hatip ve öğretmen
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs'te hatiplik ve öğretmenlik yapan, Yahudi gasıpların baskınlarına karşı Mescid-i Aksa'da nöbet tutan murabıtlardan biri olan Fadi Ebu Şuheydim, dün sabah Mescid-i Aksa yakınlarında kahramanca gerçekleştirdiği direniş eyleminin ardından şehit oldu.

İşgal zindanlarında bir süre tutulan eski esirlerden 42 yaşındaki Fadi Ebu Şuheydim'in İslam şeriatı alanında yüksek lisans diploması bulunduğu ve Kudüs'teki Er-Reşidiyye Okulu'nda İslam terbiyesi öğretmeni olduğu bildirildi.

Mescid-i Aksa'daki derslerin müdavimlerinden ve Yahudi gasıpların baskınlarına karşı koymak için Mescid-i Aksa'da nöbet tutan murabıtlardan olan Fadi Ebu Şuheydim'in Kudüs'ün birçok camisinde de hatiplik yaptığı ifade edildi.

Kudüs şehidinin Hamas'ın Şufat Mülteci Kampı'ndaki üyelerinden olduğu kaydedilirken, Hamas Hareketi yayınladığı bildiride Fadi Ebu Şuheydim'in hareketin liderlerinden olduğunu açıkladı.

Bildiride, Fadi Ebu Şuheydim'in hayatını davet ve cihat yolunda harcadığı, Kudüs kentinin ve Mescid-i Aksa'nın her köşesinin kendisine şahitlik edeceği dile getirildi.

Kudüs şehidi, Facebook sayfasında yaptığı son paylaşımda Filistinli esirler davasına destek vererek, "Esirler davası rabbani bir davadır. Allah, yüce hikmeti ve kudretiyle takdir eder. Kullarından dilediğini seçer ve onları kaderinin dilediği yere koyar" dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir