• DOLAR 32.576
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2425.527
  • ...
Onlar Bile CHP`yi Eleştirmeye Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP`nin Meclis`e girmeyerek yemin etmemesi ve büyük bir çıkmaza girmesi CHP`ye verdikleri her türlü destekle bilinen yazarları bile çileden çıkardı. CHP`nin plansız programsız bir eyleme imza attığı kendilerine destek veren yazarlar tarafından da dile getirilmeye başlandı.

Hürriyet gazetesinden Mehmet Yılmaz ve Milliyet gazetesinden Mehmet Tezkan CHP`nin kararını eleştirdi.

Mehmet Yılmaz:

BOYKOT VAR, HAZIRLIK YOK

CHP’nin yemin törenini boykot etmesinin yanlışlığı ortadaydı. Şimdi bir başka gerçek ortaya çıkıyor ki bu boykot kararının arkasında da hiçbir hazırlık yok. Büyük olasılıkla bütün hesap, tahliye kararı verecek mahkemenin, bu boykottan etkilenmesiydi ki o hesap da tutmadı. Geriye kalıyor sorunun TBMM içinde çözülmesi ki o konuda da CHP’nin ne önerdiğini bilmiyoruz. Hangi kanunun değişmesini istiyorlar, bunun için TBMM’ye girmeden nasıl bir girişimde bulunacaklar, meçhul.

BAŞBAKAN`I HİÇ TANIMAMIŞLAR

AKP’nin ne önereceğini bekler gibi bir halleri var, ama eğer böyle bir beklenti içindelerse Başbakan’ı da bunca yıldır hiç tanımamışlar demektir. Nitekim dün Başbakan, ana muhalefeti TBMM’ye çağırdı ama “Gelmeseniz de fark etmez, biz komisyonları kurar, Meclis’i çalıştırırız” dedi. CHP’nin buna karşı yapabileceği tek şey konuşmaktan ibaret ama bu da işe yarayabilecek bir durum değil. Yeni döneme başlarken ana muhalefet partisinin bir politikasızlık bunalımı içine sürüklenmesi, demokrasimizin geleceği için hiç de olumlu bir tablo değil.

Mehmet Tezkan:

HESAP ÇARŞIYA UYMADI

Yemin etmeme fikri kimden çıktı bilmiyorum ama iyi fikir olmadığı ortada. Tam tersi.. CHP’li vekiller yemin etselerdi niye bugün yemin etmediklerini anlatmak yerine tutuklu iki arkadaşlarının haklarını daha fazla savunuyor olurlardı.. Sorun çözülmeden Meclis’i çalıştırmamak mı istiyorlar.. Komisyonlara üye vermeyerek asıl o zaman Meclis’i kilitlerlerdi.. Başkanlık divanını topal bırakırlardı.. Genel Kurul’da sürekli mağduriyetlerini anlatırlardı.. Meclis’i tatile sokmamak için ellerinden geleni yaparlardı.. Ne bileyim oturma eylemi yaparlardı.. Genel Kurul’dan ayılmama eylemi yaparlardı.. Sürekli konuşma eylemi yaparlardı.. Bin tane yolu var.. Üç günde çözülecek mesele olmadığını, mücadele istediğini, uzun, zorlu bir yol olacağını hesap edemediler.. Ne diyelim.. Evdeki hesap çarşıya uymadı!

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir