• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Mültecilerin sağlık sorunları büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa'ya ulaşmak isteyen mülteciler için hayat daha da zorlaşıyor

Belarus'un Grodno şehrindeki Bruzgi sınır bölgesindeki 2 bin civarındaki mülteci sağlık sorunları ile baş etmeye çalışıyor.

Bölgede incelemelerde bulunan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) heyetine bilgi veren Belarus Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yuriy Karayev, buradaki kişilere 24 saat sağlık hizmeti verildiğini, şu ana kadar 100 civarında kişinin hastaneye kaldırıldığını aktardı.

ZATÜRRE YAYGIN HASTALIK

Bu kişilerin hastaneye kaldırılış sebebinin çoğunlukla zatürre, akciğer ve diğer solunum yolları hastalıkları ile diyabet olduğunu bildiren Karayev, "Ağırlıklı olarak sınırda bekleyenler öksürük, grip, göğüs ve karın ağrısı şikayetleriyle sağlık ekiplerine başvuruyor. Çocuklar ve hamile kadınlar ise gerektiğinde hastanede tedavi altına alınıyor" ifadelerini kullandı.

WHO YETKİLİSİ: BAZILARININ KRONİK HASTALIKLARI VAR

WHO Avrupa Bölge Ofisi Acil Durum Direktörü Gerald Rockenschaub, Belarus-Polonya sınırındaki durumun zor olduğunu vurgulayarak, "Sınırda bekleyenler sağlıkları konusunda şikayet ediyor. Bazılarının kronik hastalıkları var. Belarus hükümeti, bu problemleri çözmeye çalışıyor" dedi.

Gerald Rockenschaub, sınırda bekleyenlerin çoğunluğunun ülkelerine geri dönmek istemediğini belirterek, ilaç, uluslararası tıbbi yardım paketleri ve hijyen ürünleri ile destek sağlama sözü verdi.

2 BİN KİŞİ 2 HAFTADAN FAZLA SÜRREDİR BANYO YAPAMIYOR

Önce sınır boyunda ormanda, ardından da kapalı alanda yaşayan 2 bin kişi, iki haftadan fazla süredir banyo yapamıyor. Bazı kişiler saçını yıkayarak bu ihtiyacını gidermeye çalışırken, pek çok kişi de yardım kuruluşlarının getirdiği ıslak mendille hijyen ihtiyaçlarını karşılıyor.

Belarus-Polonya sınırında 8 Kasım’dan bu yana Avrupa’ya göçme arayışıyla çoğunluğu Ortadoğu’dan gelerek Belarus üzerinden Polonya’ya geçmeye çalışan kişiler, ormanlık alanda kendi kurdukları kampta ve sınır önünde bekleyişini sürdürüyordu.

Bir süre önce bu kişiler, sınır boyunda kurdukları kampı tamamen boşaltarak, Belarus hükümetinin bölgedeki hazırladığı kapalı alana geçmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir