• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
İslam Dünyası, Davasına Sahip Çıkmalı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Özcan/ DOĞRUHABER
 
Siyonist İsrail işgali altında bulunan Filistin`de baskı, zulüm ve saldırılar tüm şiddetiyle sürerken Yahudileştirme faaliyetleri de aynı orantıda devam ediyor. Mescid-i Aksa`da kazılar, saldırı ve tacizler olurken engel olmak isteyen Müslümanlar ya saldırıya uğruyor ya da tutuklanıyorlar. Siyasi, ekonomik ve psikolojik anlamda işgal ve zulüm politikası Siyonistlerce Filistin topraklarında dört bir koldan yürütülüyor.
 
Mescid-i Aksa`nın içine göz diktiler
Geçtiğimiz günlerde İsrail Meclisi (Knesset) İçişleri Komitesi başkanlığına seçilen Likud Partisi üyesi İsrailli fanatik kadın milletvekili Miri Regev, Mescid-i Aksa`ya yönelik, "Yahudilerin neden kendileri için en kutsal sayılan bir mekânda ibadet etme hakları olmadığını anlayamıyorum?" dedi. Bu çirkin teklifi dillendiren kadın milletvekili, Mescid-i Aksa`nın batı duvarında ibadeti, komitenin çalışma gündemine alacağını bildirdi.
 
Saldırılarını artık daha aşikâr yapıyorlar
Yahudi milletvekili Miri Regev`in bu açıklaması üzerine görüştüğümüz 1948 Toprakları İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatip, "Mescid-i Aksa`nın toplam alanı 144 dönümdür. Siyonistler sadece Mescid-i Aksa ile Kubbetüs-Sahra`nın bulunduğu alanı Müslümanlara ait kabul ediyor. Oysa 144 dönümün tamamı bizim açımızdan aynı hükme tabidir" diye konuştu. Mescidi Aksa`nın şu anda çok ciddi manada tehlike içinde olduğunu belirten El-Hatib, ümmetin sessizliği karşısında Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa`ya yönelik tecavüzlerini çok cüretkâr ve aşikâr bir duruma geldiğini söyledi.
 
El-Hatib, "Coğrafi olarak Mescid-i Aksa`nın alanını daraltmaya çalışan Siyonistler aynı zamanda periyodik olarak Müslümanlara yönelik kısıtlamalar getiriyor. Örneğin, saat 11.00`e kadar Müslümanların Mescid-i Aksa`ya girmesi yasaktır" dedi. Zaman ve mekân açısından da Mescid-i Aksa`yı kuşatmak isteyen Siyonistlerin, Mescid-i Aksa`da namaz kılmak isteyen Müslümanlara 50 yaş ve üstü gibi bir yaş sınırı getirmiş olduğunu hatırlatan Şeyh Kemal El-Hatib, Siyonist rejimin insan faktörü açısından da bu kuşatmayı yaptığına dikkat çekti.
 
İşgalci İsrail`in İslam dünyasındaki karışıklıktan istifade ederek tüm Filistin üzerinde devam ettirdiği zulmünü gün be gün artırdığını belirten El-Hatib şöyle konuştu: "İsrail, başta Mısır ve Suriye olmak üzere İslam dünyasındaki karışıklıktan dolayı Mescid-i Aksa`ya karşı cüretkâr bir tutum sergiliyor. Bu konuda tüm Müslümanların duyarlı olmasını istiyoruz. Çünkü Mescid-i Aksa gerçek manada bir tehlike içinde. Ve sorumluluk sadece Filistinlilerin ve Arapların değil bütün ümmetindir." 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir