• DOLAR 32.542
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2488.988
  • ...
SON DAKİKA
"Süresiz nafaka zulümdür!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) Mardin şubesi tarafından Din Görevlileriyle Buluşma Programı düzenlendi.

Artuklu ilçesinde düzenlenen programa Sendikanın Genel Başkanı Celaleddin Gül de katılarak bir konuşma yaptı.

Gül, camilerde yaşanan elektrik, hizmetli, lojman ve Türkiye'deki ahlaksız dizi ve program sorunlarına değindi.

Gül, cami ve Kur'an kurslarının elektrik faturalarının ısıtma ve soğutma giderlerinin ödeyememe sorununu bakanlık ve Diyanet düzeyinde görüştüklerini, sorunun Meclis'te çözülmesini umduklarını söyledi.

Borcu olduğu gerekçesiyle bazı camilerin elektriklerinin kesilmesine tepki gösteren Gül, "EPDK'ya sesleniyorum, hiçbir camimizin borcu ödensin veya ödenmesin elektrikleri kesilemez ve şalterleri indirilemez. Birçok il ve ilçede ezanlar okunamadığı için aziz milletimizin tepkisiyle karşılaştık. Faturaları ödenmedi diye camilerin elektriğini keserseniz yüzde 99'u Müslüman olan ülkede bu halkımızı üzer. Bugün okul, hastane, kaymakamlık, valilik ve hülasa bütün kamu kurumlarının bütün ısınma ve soğutma giderleri karşılanırken neden Diyanet İşlerine bağlı camilerin karşılanmıyor? Bunun çözümünü daha önce söyledik, 'Aydınlatma giderleri' şeklinde tarif edilen kanun maddesinin 'Enerji giderleri' şeklinde düzenlenmesiyle bu sorunlar giderilecektir." ifadelerini kullandı.

Gül, Kur'an kurslarına bekçi, aşçı ve güvenlik gibi personel alımların çok düşük seviyede olduğuna işaret ederek MEB'in pansiyonlarına verilen kadro tahsisinin bir benzerinin Kur'an kurslarına da verilmesini istedi.

Toplumun değerlerine aykırı olan dizi ve programlara değinen Gül, RTÜK'ün denetlenmesi ve RTÜK'te bir ahlak masasının kurulması gerektiğini söyledi.

Süresiz nafakalara değinen Gül, "Bir diğer konu ise  Süresiz nafaka zulmüdür. Kadın cinayetlerinin artma nedenlerinden biri de süresiz nafakadır. Hem İslam'a hem de bugünkü şartlara uygun olmaması nedeniyle bir an önce bunun da değişmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir