• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR Heyeti Mısır Temaslarını Sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz, Siyasi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel ile Parti Sözcüsü ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Mısır`ın en büyük cemaatlerinden biri olan Cemaati İslami`nin siyasi ayağı Bina ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı Nasr Abdüsselam ile bir araya geldi.
 
Partinin genel merkezinde gerçekleşen görüşmede İslam ülkelerindeki sorun ve sıkıntılar ele alınırken, müslümanların kendi aralarında ittifaktan başka çarelerinin bulunmadığına vurgu yapıldı.
 
Parti olarak Cemaati İslami`ye bağlı olduklarını dile getiren Bina ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı Nasr Abdüsselam, cemaatin kuruluşu, Mısır`daki konumu, Enver Sedat ve Hüsnü Mübarek döneminde gördükleri eziyet ve işkencelere kadar birçok konuya değindi.
 
Cemaati İslami`nin 1970`in başlarında kurulduğunu söyleyen Nasr Abdüsselam, "Bizler cemaat olarak Enver Sedat ve Hüsnü Mübarek döneminde birçok eziyet ve işkencelere maruz kaldık. Özellikle Enver Sedat`ın Cemaatin önde gelen liderlerinden Halit El-İslambuli tarafından düzenlenen bir suikast sonucu öldürülmesinin ardından göreve gelen Hüsnü Mübarek her ne kadar ilk başlarda iyi rolü oynasa da daha sonralarda kendisi Sedat`ı aratmayacak baskı ve eziyetlerde bulundu. Cemaat 1995`de Mübarek`in Etiyopya`da katıldığı bir toplantıda kendisine bir suikast düzenledi. Fakat bunda başarılı olunmadı. Bunun üzerine Mübarek, 70 binden fazla cemaat mensubunu cezaevine attı ve binlercesini ise şehit etti. 10 binden fazla kişi ise gördükleri işkencelerden dolayı kimileri felç, kimileri ise kör ve sağır oldu" ifadelerini kullandı.
 
Şehit El-İslambuli`nin abisi Muhammed Şevki`nin de bulunduğu görüşmede konuşan Hür Dava Partisi Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz da, "İslam ülkeleri olarak aynı kaderi paylaştıklarını, baskıcı rejimler altında benzer zulümler yaşadıklarını ama elhamdulillah Allah`ın lütfu ile sürecin müslümanların lehine geliştiğini, bu fırsatların müslümanların ittifakı ve kurtuluşu için iyi değerlendirilmesi" gerektiğini söyledi.
 
Bina ve Kalkınma Partisinin devrimden sonra kurulmasına rağmen, ülke bulunan en büyük partilerden biri olduğunu dile getiren Nasr Abdüsselam, Parlamentoda 17 milletvekillerinin bulunduğunu ve yakında gerçekleşmesi beklenilen yeni seçimler için ise hazırlıklarının aralıksız sürdüğünü ifade etti. (Osman Çelik - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir