• DOLAR 32.599
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2412.151
  • ...
Malatya’da su sayaçlarını soğuktan koruma uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kış aylarında hava sıcaklıklarının aniden düşmesi ile birlikte su sayaçları ve tesisatlarda oluşabilecek donma riskini engellemek için abonelere çağrıda bulanan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, korumasız ve açıkta bulunan su sayaçları ile su borularının donma olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

Mert, “Sayaçlar ve açıkta kalan su boruları, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgâr almayacak şekilde düzenlenmeli. Su sayacının donması halinde ise patlayan sayaçtan akan suyu engellemek için ana vananın kapatılması gerekiyor” dedi.

Bazı abonelerin donan sayaç ve su borularına sıcak su ve ateşle müdahale ederek açmaya çalıştığını, bunun da sayaçlara zarar verip kullanılamaz hale getirdiğini aktaran Mert, “Donan sayaca, sıcak su dökülmesi veya ateş tutularak açılmaya çalışılması, sayacın patlamasına ve maddi hasarın artmasına sebebiyet veriyor. Olası sayaç donmaları ile karşı karşıya kalınması durumunda abonelerimiz, sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, abone numaraları ile birlikte 185 Çağrı Merkezi’mizi veya 0 (422) 377 74 44 telefon numarasından kurumumuzu arayarak yardım alabilirler.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir