• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kamer Genç`ten Fatma Şahin`e Çirkin Sözler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin , CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç `in, ``Acaba Atatürk bu Cumhuriyet`i kurmasaydı o makamda oturacak mıydınız? Otursaydınız hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz?`` sözlerine, ``Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan birine kaç eşli olabileceğini soracak kadar hadsiz ve terbiyesizsiniz. Haddinizi bilin`` diye tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu`nda, mevzuatlardaki ``özürlü``, ``sakat`` ve ``çürük`` gibi ifadelerin ``engelli`` olarak değiştirilmesini öngören tasarının soru-cevap bölümünde, tartışma yaşandı.

KAMER GENÇ`İN SÖZLERİ

Genç, Şahin`in, 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle belge hazırladığını, ön sözünde Çanakkale Zaferi`nin çok kıymetli komutanlar tarafından kazanıldığının yazıldığını belirterek, ``Ama Atatürk kelimesini ağzına almıyor. Atatürk kelimesini anmak, sizi çok mu rahatsız ediyor? Acaba bu Cumhuriyet`i kurmasaydı, siz hangi devletin vatandaşıydınız, o makamda oturacak mıydınız? Otursaydınız hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz? Atatürk`ün getirdiği nimetleri inkar etmeyin`` dedi.

FATMA ŞAHİN`DEN SERT TEPKİ

Genç`in bu sözlerine, AK Partili milletvekilleri tepki gösterdi. Sorulara cevap kısmına geçildiğinde Şahin, bir bakan olarak değil, bir kadın, anne olarak, bunu, üslupsuzluk ve hadsiz olarak değerlendirdiğini söyledi. Genç`e, ``Sizinle bu çatı altında bulunmaktan büyük utanç duyuyorum`` diye seslenen Şahin, Atatürk`ün kendilerine bıraktığı mirasın, yetiştirme yurtları olduğunu ve bu çocuklara sahip çıktıklarını, yaşam kalitelerini yükselttiklerini ifade etti.

Şahin, ``Atatürkçülüğü sözde yapmıyoruz, ülkenin çağdaşlaşmasında, medeniyetleşmesinde gövdemizi koyuyoruz. O yüzden haddinizi bilin, ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan birine kaç eşli olabileceğini soracak kadar hadsiz ve terbiyesizsiniz. Herkes haddini bilecek`` diye tepki gösterdi.

KADIN MİLLETVEKİLLERİNİN KAVGASI

Tartışmanın devam etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime ara verdi. Arada, AK Partili kadın milletvekilleri Şahin`in yanına geldi.

Bu arada da AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka tartıştı. Bahçekapılı, ``Milletvekiliniz kadın bakana hakaret ediyor, susuyorsunuz, yazıklar olsun`` dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir