• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
`Silah Kanunu Tasarısı` yenilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Başkanlığı`na 1 Temmuz 2009 tarihinde sunulan, 23. Dönem`de hükümsüz kalan tasarının yenilenmesi Bakanlar Kurulu tarafından uygun görüldü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla gönderilen ve 24 maddeden oluşan tasarı; TBMM Başkanlığı tarafından İçişleri Komisyonu esas olmak üzere 5 komisyona sevk edildi. Tasarı, komisyonların görüşmek istemesi halinde; Adalet, AB Uyum, Milli Savunma ile Sanayi, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu tarafından da ele alınacak.

Tasarıyla, silahlar ile ilgili olan ``Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun`` ve ``Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı, Satımı ve Bulundurulmasına Dair Kanun``da yer alan ve günün ihtiyaçlarına cevap veremeyen hükümlerin yürürlükten kaldırılmasını, silahlarla ilgili hükümlerin tek bir metinde düzenlenerek mevzuatta birliğin sağlanması öngörülüyor.

Tasarı, silahları sınıflandırarak silahlar ile bunların mühimmatı, aksam, parça ve aksesuarlarının ithali, üretimi, satışı, satın alınması, imhası, edinimi, taşınması, bulundurulması, nakli, bunların her türlü izin ve kayıt işlemlerine dair esas ve usuller ile bunlara aykırılık halinde uygulanacak yaptırımları düzenliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir