• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Ben Sümeyye`den Razıydım, Allah da Ondan Razı Olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hazreti Muhammed Mustafa`nın (s.a.v) mübarek viladetinin yıl dönümü münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Pazar günü Diyarbakır Newroz Parkı Miting Alanı’nda düzenlenen “Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (SAV)” adlı Kutlu Doğum etkinliğine Şırnak`tan katılan Peygamber Sevdalısı Sümeyye Çelik (16), elindeki tevhid bayrağıyla Mevlid alanına doğru giderken elindeki metal bayrak sapının yolda bir inşaatın yüksek gerilim hattına temas etmesiyle elektrik akımına kapılmıştı. Durumu ağır olan Çelik, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı. İki gün yatırıldığı hastanede tedavi gören Peygamber aşığı Sümeyye, vefat etti. Şırnak Anadolu İmam Hatip Lisesi 1. Sınıf öğrencisi ve hafızlık talebesi olan Sümeyye, 2011 ve 2012 Şırnak Kutlu Doğum etkinliklerinde okuduğu şiir ile tanınıyordu.

NAAŞINI PEYGAMBER SEVDALILARI OMUZLADI

Sümeyye Çelik, Peygamber Sevdalıları Platformu ve sevenleri tarafından defnedilmek üzere memleketi Şırnak`a götürüldü. Acılı Baba Mehmet Çelik, kızının Peygamber`e olan sevdası için Şırnak`tan geldiklerini belirterek kızının Allah ve Resulü uğrunda feda olmasından şeref duyduğunu dile getirdi. Kızının hem okul hem de hafızlık okuduğunu söyleyen Çelik “Kızım Anadolu İmam-Hatip Lisesini okuyordu. Aynı zamanda akşamları Kur`an hafızlığı için çalışıyordu. 2011 ve 2012 yıllarında Peygamber Sevdalıları tarafından organize edilen kutlu doğum etkinliklerinde şiir okuyordu” dedi.

SÜMEYYE ŞEHİDLER KERVANINA KATILDI

Olaya tanık olan Sümeyye Çelik`in eniştesi Salih Üzen ise “Sabah erkenden Peygamberin kutlu viladeti için Şırnak`tan Diyarbakır`a geldik. Sümeyye ısrarla bayrağı kendisinin taşımak istediğini söyleyince biz de ona verdik. 5-6 metre önümde yürüyordu. Aniden bir patlama sesi duyduk. Sesin gelmesiyle birlikte orada kalabalık oluştu ben de kalabalığa doğru gidince Sümeyye`nin yerde yattığını gördüm. Bayrağında alüminyum bir çubuk vardı. Alçak döşenmiş yüksek gerilim tellerine takılarak şehid oldu. Allah-u Teâlâ şahadetini kabul etsin” ifadelerini kullandı.

PEYGAMBER AŞIĞI SÜMEYYE

Sümeyye`nin bir Peygamber Sevdalısı olduğunu söyleyen Üzen, “ Sümeyye küçüklüğünden beri Resulullah`a çok âşıktı. İçinde Resulullah`ın sevgisi vardı. O Resulünün sevgilisiydi. İffetli bir kızdı. İslâm`a bağlıydı. Dinine sadık bir mümine idi. Allah bize de böyle bir şahadet nasip etsin. Bizleri İslâm`ın yolundan uzaklaştırmasın” şeklinde konuştu.

Peygamber aşıkları Sümmeye`nin naaşını tekbir ve salavatlar eşliğinde alarak, konvoy halinde memleketi Şırnak`a götürdü.

BİNLERCE KİŞİ KARŞILADI

Naaşı memleketi Şırnak’a getirilen Sümeyye’yi burada Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, Mardin, Nusaybin, Midyat, İdil, Cizre ve Silopi`den çok sayıda İslami STK temsilcisi ve binlerce peygamber sevdalısı karşıladı.

Küçük Şehide, Molla İbrahim Demir tarafından Geylani Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından tekbirler ve salavatlarla Şırnak Mezarlığına defnedildi.

KALBİNDE RESULULLAH AŞKI VARDI

Molla İbrahim Demir mezarlıkta yaptığı kısa bir konuşmada, “Hakkın rahmetine kavuşan Sümeyye kızımız Hz. Resulullah’ın sevgisini kalbinde taşıyordu sonunda da bu sevgi uğruna canını feda etti. Allah bize de böyle bir ölümü nasip etsin. Biz şahadet ediyoruz ki, Sümeyye bacımız mücahideydi, Kur`an ve Sünnet yolundaydı ve bu yolda gerçek hayata göç etti. Allah bizleri de Kur`an ve Sünnet yolunda ayırmasın” dedi. Mezarlıktan ayrılan STK temsilcileri ve binlerce peygamber sevdalısı Sümeyye`nin babasının evine giderek taziyede bulundular. Taziyeleri Sümeyye`nin babası ve amcası kabul etti.

Ben Sümeyye’den razıydım, Allah da razı olsun

Küçük şehidenin annesi Zehra Çelik ise Sümeyye’nin küçük yaşlardan itibaren İslami bir ahlak üzere büyüdüğünü ifade ederek, “Allah’ın selamı, rahmeti bütün müminlerin üstüne olsun. Ben, bugün ne kadar sevinçliyim anlatamam. Çünkü kızım Allah’ın ve Resulü’nün yolunda Tevhid bayrağını taşıyarak Rabbine yürüdü. Bizler, Sümeyye’nin Allah’a ve Resulüne olan aşkına şahidiz. Küçük yaşından beri İslam terbiyesiyle büyüttük Sümeyye’yi. Beş yaşından beridir tek bir namazını dahi kaçırdığına şahit olmadım. Allah şahittir ki Sümeyye örtüsüne çokça sahip çıktı. Güzel ahlaklı, terbiyeli ve çok az konuşan birisiydi. Kur’an’a ve İslam’a düşkündü. Allah yolunda ölmeyi temenni ediyordu. Ve ölümü de bu şekilde gerçekleşti. Allah-u Teâlâ ona şehitliği nasip etti. Bize taziyede bulunan hocalarının söylediği şu sözler kızımın tesettürüne ne kadar düşkün olduğunun göstergesidir. Zira hocaları Sümeyye’nin sürekli, ‘Tesettür bizim için bir şereftir. Müslüman kadının simgesidir. Bu yüzden tesettürümüze ve namazımıza çokça sahip çıkmalıyız’ dediğini söylediler. Ben Sümeyye’mden çokça razıyım, inşallah Allah-u Teâlâ da ondan razı olacaktır” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir