• DOLAR 32.563
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2431.741
  • ...
Engelli Hizmet Gönüllüsü Gülseren Gümüş Hakka Yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Engelli olmasına rağmen yaptığı sosyal çalışmalarıyla dikkat çeken Gülseren Gümüş, Pazartesi günü yaşamını yitirdi. “Bizler Allah Tarafından yaratıldık, Allah bizlere irade ve akıl vermiştir. Bizlerin amacı Allah`ın dinini yaşamak olmalıdır. Bizler Allah`ın dininin unutulduğu bir toplulukta yaşıyoruz. Burada Müslümanlar var ama Müslüman olmanın dışında davranıp Batıyı taklit ederek İslami yaşayıştan uzak bir hayat sergilemekten vazgeçmelidir.” diyen Gülseren Gümüş, Duisburg’ta yaptığı çalışmalarla dikkat çekmişti.

Gülseren Gümüş`ü son yolculuğuna uğurlamak isteyenler, Pazartesi cenazenin kılındığı Duisburg DİTİB Muradiye Camii`ne akın etti. Oluşan yoğun kalabalığa cami avlusu yetmeyince cenaze namazı, caminin yakınında bulunan boş bir alanda kılındı.

Cenaze Namazına katılanlardan Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmasında, “Gülseren Gümüş, küçük bir tekerlekli sandalyeye sığdırdığı kısacık hayatında, çok daha iri cüssesi olan ve yürürken zangır zangır ses getiren pek çoğumuzdan çok daha büyük işler başardı. Küçücük hayatta öyle hizmetler, öyle faydalı işler sığdırdı ki, kendisini her daim sevgi ve rahmetle anacağız, mekanı cennet olsun.” şeklinde konuştu.

Kılınan cenaze namazının ardından Gülseren Gümüş`ün babası Raşit Gümüş, kardeşleri Yılmaz ve Murat Gümüş, taziyeleri kabul ederken göz yaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

Gülseren Gümüş`ün kurduğu ve başkanlığını yaptığı Güldeste Dayanışma Derneği`nin üyeleri de, cenaze töreni sırasında adeta gözyaşlarına boğuldu. Gülseren Gümüş`ün naaşı, baba ocağı Trabzon`da toprağa verildi.

Gülseren Gümüş Neler Yapmıştı?

Doğuştan bedensel engelli olmak, O`nu engellemedi. O, sosyal dayanışma derneği kurdu, tekerlekli sandalye üzerinde sürekli koşturmaca bir yaşam sürdü ve üç de kitap yazdı.

"Engelli olmak, benim hayatta olmamı engellemedi" diyen 39 yaşındaki Gülseren Gümüş, bir grup gönüllü kadın arkadaşlarıyla bir araya gelerek 2007 yılında Duisburg`ta kurdukları Güldeste Dayanışma Derneği`nin kurucu başkanı oldu. Başkanlığını yaptığı Güldeste Dayanışma Derneği, kadınlara yönelik Geleneksel Kurslar ve çocuklar için yürütülen projerlerle resmi eğitim kurumu statüsü aldı.

Gümüş, Duisburg Kitap Fuarı`nda İlke Haber Ajansı muhabirinin objektifine böyle yansımıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir