• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`O`nun Daveti İyi Anlaşılmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Van il koordinatörlüğünün 28 Nisan Pazar günü Kale Miting Alanında gerçekleştireceği "Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (sav)" adlı Kutlu Doğum programı öncesi Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü dönem başkanı Muhammet Necip İlbay ve platform sözcüsü Ferhat Aköz ile görüştük.


Kutlu Doğum etkinliklerinde 3 temel faaliyetlerinin olduğunu söyleyen İlbay, bu faaliyetlerin Salavat Kampanyası, Kutlu Doğum Siyer Sınavı ve Peygamberimizi meydanlarda anma ve anlama etkinliği olan mevlit programları olduğunu söyledi.


Salâvat kampanyasında "Hz. Muhammed`e her gün binler salâvat" sloganıyla bir kampanya başlattıkların belirten İlbay, "Kampanyadaki amacımız dilleri, malayani, boş, gereksiz, bazen yalan bazen gıybet bazen de söylenen kötü sözlerden arındırıp Allah`ı ve Resulü`nü anmasını sağlamaktır. Allah-u Teâlâ bakara süresinin 152. Ayetinde şöyle buyuruyor; `Beni zikredin; ben de sizi zikredeyim. Şükredin; sakın ola ki nankörlük etmeyin.` Buradan anlıyoruz ki zikir Allah-u Telaya bir ibadettir. Ve yine Allah-u Teâlâ başka bir ayette şöyle buyuruyor; `Şüphesiz Allah ve melekleri Resulü`ne salat ve selam ederler. Ey iman edenler! O halde sizler de resule salât ve selam getirin.` Allah-u Teâlâ`yı zikrin yanında ayetle sabittir ki resule salât ve selam da farz kılınmıştır. Topluma baktığımızda en basit bir kavgayı ele aldığımızda bazen bir boş ve kötü sözden kaynaklandığını biliyoruz. Kutlu Doğum mevsimine girmişiz, biz Mart ayından beri afişlerle, radyoyla beraber çalışarak insanları salâvata, Allah`ı ve Resulü`ne zikre teşvik ediyoruz" dedi.


"Allah Resulüne uymamız gerekiyor"
İkinci bir etkinliklerini olan Kutlu Doğum Siyer Sınavına değinen İlbay, "De ki, ey Habibim! Eğer Allah`ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın" ayetinin hatırlatarak, "Biz iman edenler olarak Allah-u Teala`yı sevdiğimizi iddia ediyoruz. O halde bu ayet gereğince Allah Resulü`ne uymamız gerekiyor. Peki, Allah Resulüne uymanın yolu nedir? İlk olarak O`nu tanımak değil midir? Allah Resulü`ne daha iyi tanırsak daha iyi uymaz mıyız? Biz madem önder olarak Hz. Peygamberi kabul etmişiz. O`nu 21. YY`da hayatımızda örnek almamız gerektiğini iddia ediyorsak bizim O`nun hayatını kitaplardan, kaynaklardan okumamız gerekmiyor mu? Bu vesileyle Peygamber Sevdalıları olarak Mayıs ayının son haftasına bir sınav yerleştirmişiz. Bu sınavda Peygamber Efendimizin davetini, hadislerini O`nun hayatıyla hemhal etmek için bir kitap yayınlaşmış ve o kitaptan çıkacak sorularla insanlar bu sınavda yarışacak. Türkiye`de ve dünyada şu an yaşanan savaşlar, zulümler, fitneler hepsinin tek sebebi; İslam`ın ve Hz. Muhammed`in (SAV) tanınmamasından dolayıdır. Allah resulü yeterince tanınırsa bu sorunlar tek tek kalkar" ifadelerini kullandı.


"Kutlu Doğum etkinlikleri doğum günü programı değildir"
Bu aydaki üçüncü etkinliklerinin Hz. Muhammed`i (SAV) anma ve anlama etkinlikleri olduğunu aktaran ilbay, bu etkinliklerin doğum günü etkinliği olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekti. Böyle olması halinde bu etkinliklerin sadece 20 Nisan günüyle sınırlı kalacağını söyleyen ilbay, "Dikkat edilirse Mart`ın son haftasında başlayan bu programlarımız Mayıs ayının ikinci haftası dahil olmak üzere yaklaşık 2 ay boyunca, hafta içi, hafta sonu demeden müsait yer ve zamanlarda yapılmaktadır. Bu programların tek gayesi Allah resulünü sadece camilerde, hutbelerde, evlerde veya derneklerde anmak değil de; toplumun içinde, statlarda, meydanlarda, miting alanlarında anmaktır" diye konuştu.


"Peygamber Efendimizin davetçi özelliğine çok ihtiyacımız var"
Her yıl platform olarak Peygamber efendimizin bir hasletini tema olarak seçtiklerini anımsatan ilbay, bu yılki temanın Hz. Muhammed`in davetçi kimliği olduğunu söyleyerek, "Allah-u Teala bir ayetinde şöyle buyuruyor; `Sizin için Allah`ın Resulü`nde Allah`a inananlar ve ahrete inananlar için Allah Resulü`nde en güzel örnek vardır." İlbay, "Peygamber Efendimiz bizim için en güzel örnektir. Biz, Peygamber efendimizi güzel bir baba, iyi bir komşu, cesaretli bir komutan, samimi bir arkadaş olarak görmüşüz. Yalnız, toplumumuzda Peygamber efendimizin en büyük hasletlerinden olan davetçi özelliğine daha çok ihtiyacımız var. Toplumumuzda gençlerin fitne içine girmesi Peygamber efendimizin davetinin tam anlaşılmamasıdır. O, `kalk ve uyar` ayetinden sonra 23 yıl boyunca insanları İslam`a davet etti. İnsanların çadırına gitti, evlerine gitti. Yeri geldiğinde Peygamber efendimize iftira atıldı, hor görüldü, secdedeyken üzerine deve işkembesi, yollarına dikenler döşendi; ama Peygamber efendimiz yılmadı. Biz, Peygamber Efendimizi bu yönünün bugünümüzde gerçekten çok önemli olduğunu, insanların bunu daha çok örnek alması gerektiğini düşünüyoruz. Müslümanlar davetçilik görevini yerine getirirse gençlerimiz bu hale düşmez. Uyuşturucunun 12 yaşın altına, okullara kadar düştüğü söylenir… Bunların ne için meydana geldiği konuşulur… Bunların tek sebebi Müslümanların pasifliğidir" dedi.


Okunan salâvatlar büyük etkinlikte duyurulacak
Platformu sözcüsü Ferhat Aköz ise yapılan etkinliklerin teknik bilgisi hakkında bilgi verdi. Salâvat kampanyasına 1 Mart`tan itibaren başladıklarını hatırlatan Aköz, kampanyayı Serhad FM ile beraber yürüttüklerini bildirdi. 28 Nisan Pazar günü Kale miting Alanında düzenleyecekleri büyük etkinlikte çekilen salâvatları duyuracaklarını belirten Aköz, "Şu an radyo aracılığıyla salâvatları kabul ediyoruz. Onun dışında üye derneklerimiz, görevli arkadaşlarımız hem salâvat hem salavatları topluyorlar hem salavatları dağıtıyorlar. İnsanlara birebir salâvat kampanyasının önemini anlatıyorlar. Salavat kampanyasını Van`da 28 Nisan`da yapacağımız büyük etkinlikte bütün halkımıza sayı olarak ilan edilecek" dedi.


Siyer sınavında dereceye girenler umre ile ödüllendirilecek
Kutlu doğum siyer sınavı hakkında da bilgi veren Aköz, yarışmanın iki kategoride yapılacağının bunun da 15 yaş üstü ve 10 ile 14 yaş aralığından oluştuğunu paylaşarak, "10-14 yaş arası kategoriye bir kaynak belirlemişiz; dua yayıncılıktan çıkan Sevgili Peygamberim kitabı. Bu kaynaktan 100 tane soru çıkacak. İnşallah 26 Mayıs`ta bu sınav yapılacak. Kayıtlarımız 15 Mayıs`ta bitecek. Kayıt yerlerimiz: Erkekler için İkra Eğitim Der Van şubesinde; bayanlar için ise Mustazaflar Cemiyeti Bayan Komisyonu evinde kayıtlar alınmakta. Erkekler için adresimiz; Hastane caddesi Büyükşehir İş Merkezi kat 4 no. 29. Bayanlar için adresimiz; Şerefiye Mahallesi, Egemenlik caddesi, Cuma apartmanı kat 2 no: 4. Birinci kategorimiz 15 yaş üstü olanlar içindir. Kaynak olarak da nebevi davet kitabını Baz almışız. Bu kitabımız da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından hazırlanmıştır. Bu sınavda Türkiye geneli ilk 50`ye girenleri umreye gönderiyoruz. Diğer kategorideki kardeşlerimize ise ilk 80 kişiye mukaddes topraklara gezi programı var. Ayrıca, Van ili genelinde ilk 3`e girenlere de sürpriz hediyeler verilecek" ifadelerine yer verdi.


"Kutlu Doğum hazırlıklarına Şubat ayında başlıyoruz"
Son olarak Van ili, ilçe ve köylerinde düzenledikleri Kutlu Doğum etkinliklerini anlatan Aköz, yaptıkları etkinlikleri 1 güne has kılmadıklarına dikkat çekti. Aköz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Etkinliklerimizin toplum üzerinde en büyük etkisi, devamlı olmalarıdır. Bu etkinlikler bazılarının gözünde 1-2 saat içinde hazırlanıyor gibi gözükebilir; ama biz kutlu doğum hazırlıklarını Şubat ayındaki toplantılarla başlattık. Biz, bundan sonraki süreçte bu çalışmalarımızı değişik etkinliklerle 1 yıla yaymayı planlıyoruz. Nisan ayının öncesi ve sonrasını peygamber efendimiz Hz. Muhammed`e ayırmışsak diğer aylarda da diğer peygamberleri anlatma programları düşüncemiz var. Ve inşallah ileriki yıllarda bunu da yapacağız. Aylarımızı ve yıllarımızı Peygamberimiz (sav) ve peygamberlerle dolduracağız. Çünkü onlar bize rehber, öncü olan insanlardır" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir