• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
Sınır Dışı Edilmek Raid Salah`ın Onurunu Kırar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konsolosluk önünde Filistin bayrakları açan vatandaşlar, ``Mavi Marmara teslim olmadı, Raid Salah’ta teslim olmayacaktır’’ dediler. Dün de aynı yerden eylem yapan dernek üyeleri Raid Salah serbest kalıncaya kadar tepkilerine devam edeceklerini söyledi.

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyeleri, İngiltere’de 4 gündür gözaltında tutulan Mescid-i Aksa Muhafızı Raid Salah’ın serbest bırakılması için İngiltere Konsolosluğu önünde eylem düzenledi. Tepebaşı’nda bulunan İngiltere Konsolosluğu önünde toplanan vatandaşlar burada ‘Raid Salah Serbest Bırakılsın’ yazılı dev bir pankart açtıktan sonra, ‘Raid Salah’a Özgürlük’, Direne Direne Kazanacağız’ şeklinde sloganlar attılar. Konsolosluk önünde bir süre sessiz oturma eylemi de düzenleyen vatandaşlar, İngiltere’de tutuklu bulunan Raid Salah’ın bir an önce serbest bırakılması talebinde bulundular. Eyleme İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgürder ve Mazlumder gibi kuruluşlar da destek verdi.


FİLİSTİN`İ DESTEKLEDİĞİ İÇİN GÖZALTINA ALINDI

İngiltere’yi protesto etmek için konsolosluk önüne gelen Hukukçular Derneği Başkanı Kamil Tatlı 4 gündür İngiltere’de gözaltında tutulan Raid Salah’ın sınır dışı edilmemek için direndiğini söyledi. İngiliz Parlamentosu’nda bir konferans vermek için İngiltere’ye davet edilen Salah’ın İngiltere’ye girişinde yasal olmayan hiçbir nokta bulunmadığını vurgulayan Av. Tatlı, ‘’Salah İngiltere’de hukuksuz bir kararla gözaltına alındı. O programını tamamlamadan sınır dışı edilmeyi kabul etmemekte. O sınır dışı edilmeyi onur kırıcı bulmakta. Bütün dünya Salah’ın Filistin davasına verdiği destekten dolayı gözaltına alındığının farkında.’’dedi.

‘2. Özgürlük Filosu’ gemilerine düzenlenen sabotajları da hatırlatan Tatlı, dünyaya kendisini medeniyetin beşiği olarak tanıtan İngiltere’nin Raid Salah’ı bir an önce serbest bırakması gerektiğini söyledi. Özgürder Genel Sekreteri Musa Üzer de konsolosluk önündeki konuşmasında Kudüs ve Filistin davasının önemli şahsiyeti olan Raid Salah’ın davet edildiği İngiltere’deki konferansta konuşmasının engellenmesinin siyonizmin bir örneği olduğunu ifade etti. İngiltere tarihinin hukuksuzluklarla dolu olduğunu hatırlatan Üzer, ‘’İngiltere bizi öldürebilir, tutuklayabilir ama asla teslim alamaz. Mavi Marmara teslim olmadı, Raid Salah’ta teslim olmayacaktır’’ dedi.

ZULME KARŞI DİRENİŞ ARTACAK

Filistin Halkı ile Dayanışma Derneği Başkanı Füsun Bandır da kendilerinin buna benzer pek çok film gördüklerini hatırlatarak, Filistin halkının 100 yıldır işgal ve zulme karşı direndiğini söyledi. Terörist devletlerin yaptıkları hukuksuzluklarla uzun süre ayakta kalamayacaklarını hatırlatan Bandır, ‘’Zulmün karşısındaki direniş kat ve kat artacaktır. Filistin halkı direnişten vazgeçmedi. Ahmet Yasinler, Raid Salahlar tükenmez. İngiltere`nin hukuksuzluğunu kınıyor ve Salah’ın serbest bırakılmasını istiyoruz’’ diye konuştu.

Timetürk

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir