• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS); oto gaza 45, motorine 50, benzine ise 52 kuruş zammın, bu gece yarısından itibaren geçerli olacağını açıkladı.

 

Zammın gerçekleşmesi ile İstanbul'da 8,13'ten satılan benzinin litresi 8,65'e, Ankara ve İzmir'de 8,22'den 8,74'e çıkacak. Zam haberini duyan araç sahipleri zam öncesi istasyonlara akın etti.

Gelen zam haberinin ardından istasyonlara gelen sürücüler, son zamanlarda art arda akaryakıta yapılan zamlara tepki gösterdi.

Mustafa Ardıç

“Vatandaş zamlara artık şaşırmıyor”

Yeni zam haberini duyunca yakıt almaya geldiğini belirten araç sahibi Mustafa Ardıç, "Türkiye'de zam gelmeyen hiçbir şey yok, her şeye zam geliyor. Bunun en başında da yakıt ve tüketici fiyatları geliyor. İnsanlarda zamdan etkilenmemek için küçük bir oranla da olsa küçük bütçeyle yakıtını almaya geliyor. Bizde yakıtımızı aldık, yani alıştığımız bir durum. Şaşırıyor muyuz? Şaşırmıyoruz. Belki bundan birkaç sene önce böyle bir şey olsaydı çok şaşırırdık." dedi.

Ersin Yılmaz

"Asgari ücrete yapılacak zam moralimizi düzeltir"

Yakıt almaya gelen kalabalığı görünce deposunu doldurmak için kendisinin de kuyruğa girdiğini söyleyen motosiklet sürücüsü Ersin Yılmaz, döviz artışlarından dolayı hayat şartlarının zorlaştığını belirtti. Yılmaz, "Maaşlara zam gelirse, bu durum düzelir. Bu durumda asgari ücrete yapılacak zam moralimizi düzeltir. Asgari ücret şu an 2 bin 800 liradır. 4 bin 500 lira olursa o zaman insanların morali düzelir.” diye konuştu.

Mesut Vural

"Halkın derdini dinlemek lazım"

Hayat pahalılığının asgari ücretle çalışanları zorladığını ifade eden vatandaşlardan Mesut Vural ise şunları söyledi:

“Asgari ücretle çalışıyoruz, yüksek maaşlar almıyoruz. Birde kirada olan insanlar var. Bunlar 2 bin lira kiraya veriyor. Bu insanlar yumurta mı, zeytin mi alacak? Vatandaş hiçbir şey alamıyor. İnsanlar gerçekten perişan, halkın arasına girerek halkın derdini dinlemek lazım.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız