• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy Mardin’de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’u, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş karşıladı.

İkili, Mazıdağı ilçesine giderek Kaymakam ve Belediye Başkan V. Mustafa Görmüş’ten brifing aldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Vali Demirtaş, Derik ilçesi Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk Tepesi’nde Tandem Uçuş Festivali’ne katılarak Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezinde eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin paraşüt uçuşu deneyimlerini izlediler.

Festival alanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ersoy, "Artık güneydoğuda çok alışık olduğumuz bir manzara ile karşılaştık. Büyükşehir Belediyemizin açtığı kursta gençlerimizin burada fiili olarak tatbik ettikleri bir eğlenceye şahitlik ettik. Gerçekten Anadolu'muzun her köşesinde gençlerimizin yapması gereken işleri yaptıklarını, bulunmaları gerektiği etkinlikte bulunmalarını görmekten çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. İstediğimiz arzu ettiğimiz bu." diye konuştu.

Bölgede huzur ve güven ortamının kalıcı hale geldiğini ifade eden Ersoy, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Türkiye'nin her bölgesinde insanlarımız neler yapıyor, nasıl yaşıyorsa burada da aynı yaşantıları sürdürebilsinler, aynı etkinlikleri yapabilsinler. Dağlarımızda, yaylalarımızda festivaller düzenlensin, hayvancılık yapılsın. Tarım yapılsın, üretim yapılsın, madenlerimiz işlensin. İnsanlarımız günlük hayatlarını rutinlerini olağan bir şekilde yaşayabilsinler. Bu coğrafyanın her köşesinde hiçbir anne ağlamadan, hiçbirimiz üzülmeden yolumuza devam edelim. Bugün geldiğimiz noktada hem sosyoekonomik anlamda hem kültürel ve turizm anlamında hem sanayi tarım ve hayvancılık anlamında gerçekte bölge insanımızın huzur içinde olduğunu ve bu koşullardan duyduğu mutluluğu yerinde görmekten biz de keyif alıyoruz. Allah’ımıza şükürler olsun. Rabbim ağzımızın tadını bozmasın. Gün geçtikte burada sağlanan huzur ve güven ortamının kalıcı olduğu görüldükçe hem yatırım anlamında hem turizm anlamında hem de etkinlikler anlamında çok daha fazla işlerin yapılacağını, çok daha güzel şeylerin olacağını hep birlikte görüyoruz.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ise 50 gence yamaç paraşütü eğitimi verdiklerini belirterek bu etkinliklerin üçüncüsünü düzenlediklerini hatırlattı.

Mardin temasları sona eren içişleri Bakan Yardımcısı Ersoy kentten ayrıldı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir