• DOLAR 32.559
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2430.822
  • ...
Meşal: İşgal rejimiyle müzakerelerden medet ummak hayal peşinde koşmaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meşal, barış konferanslarından başarısızlıktan başka bir sonuç çıkmadığını belirterek, işgalcilerin bu süreçte Filistin Yönetimi'ne hiçbir taviz vermediğine dikkat çekti.

Filistinlileri aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara bırakarak işgale karşı birlik olmaya davet eden Meşal, işgali sona erdirmek ve işgalcilerden haklarını geri almak isteyen Filistin halkı için silahsız halk direnişinden silahlı direnişe kadar her türlü direniş metodunun meşru olduğunu hatırlattı.

Hangi ad altında yapılırsa yapılsın işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme anlaşmalarının büyük bir hata ve Filistin halkını sırtından bıçaklamak olduğunu kaydeden Meşal, "Filistin halkına karşı işgalcilerin yanında yer almak Filistin'e ve ümmete ihanettir" dedi.

Hamas lideri, ilişkileri normalleştirme anlaşmalarıyla işgal rejimini bölgede dost ülke olarak tanıtmaya çalışmanın gerçekleri değiştiremeyeceğini dile getirdi.

İşgal rejimiyle ilişkilerini normalleştiren ülkelerin bundan herhangi bir kazanç elde edemediklerine değinen Meşal, başta Arap ve İslam ülkeleri halkları olmak üzere bölge ve dünya halklarına güvendiklerini söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir